Dopping

Contador nemzedékének egyik legnagyobb tehetsége - újabb sajtóvisszhangok

  • MTI

Az olasz és a francia lapok vegyesen fogadták a 2010-es Tour de France-on elkövetett doppingvétsége miatt eltiltott spanyol Alberto Contador büntetését.

A CAS egyben megfosztotta a kerekest az összes, 2010 nyara óta elért eredményétől, így a 2010-es Tour de France- és 2011-es Giro d'Italia-győzelmétől is.

Míg Spanyolországban az általános döbenet az úr, addig az olasz újságok elsősorban az utóbbi versennyel összefüggésben számolnak be a döntésről, a francia lapok pedig a doppingellenes küzdelemről írnak.

Olaszország

La Gazzetta dello Sport

"Két év! Micsoda sokk! Ez a kései ítélet vitákra ad okot. Először azonban a Giro 100 éves történetében törölni kell egy győztest anélkül, hogy bármi rosszat tett volna a versenyen. Előtte jogilag nem volt lehetőség visszaléptetni Contadort. Paradox, abszurd helyzet, és sokban árt a Giro hírnevének. Sok szurkoló értetlenül áll a döntés előtt, egyvalami azonban biztos: mindenki veszített."

Corriere dello Sport

"Ahogy vártuk, Contadort eltiltották, és megfosztották Giro-győzelmétől."

 

Tuttosport

"Nagy csapás Contadorra, sokkoló ítélet."

 

Franciaország

L'Equipe

"Ezt a figyelmeztetést remélhetőleg azok is hallották, akik továbbra is széllel szemben tekernek. Sőt, talán más sportágak szövetségei is észbe kapnak, akik gyakran elbújnak a takaró alá."

Le Novel Observateur

"A biológiai útlevelek bevezetésével, a versenyzők megfigyelésével és váratlan ellenőrzésével nehéz elhinni, hogy a vétkes kerekesek megúszhatják a büntetést. Contador esete is ezt bizonyítja."

L'Express

"A spanyol még csak 29 éves, így még van ideje felírni a nevét a legnagyobb versenyzők dicsőségtablójára. Doppinggal vagy anélkül, Contador nemzedékének egyik legnagyobb tehetsége."