Olasz foci

Bajba kerülhet az Ibra-függő Milan

Három meccses eltiltást kapott a Napoli védőjét megütő svéd csatár

Érdekes cikk jelent meg hétfő este az olasz bajnokság mérkőzéseit közvetítő Sky Sport televíziós csatorna internetes oldalán.

A Zlatan Ibrahimovic három meccses eltiltását kommentáló írás arra próbált meg rávilágítani, hogy a bajnokságban pillanatnyilag a második helyen álló Milan elég nehéz helyzetbe került Ibra kiesése miatt. A Milan ugyanis Ibrahimovic-függőnek tűnik, legalábbis a számok alapján.

Csapata góljainak 35 százalékát szerezte ebben a szezonban a svéd támadó, akivel mérkőzéseinek több mint 63 százalékát nyerte meg a címvédő. Ibra nélkül ugyanez a szám mindössze 33 százalék.

A szándékos ütés tényét elismerő és tettéért bocsánatot kérő csatár 15 találattal vezeti a házi góllövőlistát.

A legjobb Serie A-s szezonjában - 2009-ben még Inter játékosként - Ibrahimovic 25 gólig jutott, a mostani eltiltás miatt ezt elég nehéz lesz megdönteni.

Mikor Ibra a pályán volt a Milan 2.1 pontot szerzett meccsenként, miközben nélküle ez a szám közelít az egyhez. Ráadásul Ibrahimovic átlagosan 110 percenként talált be az ellenfelek kapujába, míg passzai 65 százalékban voltak pontosak. Ezek bizony egy meghatározó játékos statisztikái.

A három meccses eltiltás hírét természetesen kiemelt témaként kezelték az olasz lapok. A La Gazzetta dello Sport például hatalmas "Ibra niente Juve" címmel jelent meg kedden, ami szabad fordításban annyit jelent, hogy Ibrahimovic kihagyja a Juventus elleni rangadót.

A svéd támadó legközelebb március 3-án a Palermo elleni idegenbeli bajnokin játszhat újra a Milanban.