Premier League

Villas-Boas sajnálkozott, Ferdinandot felpörgették a rasszista beszólások

A 3-3-mal véget ért Chelsea-Manchester United Premier League-rangadón néhány hazai szurkoló nem hagyta ki a lehetőséget, hogy belekössön a rasszista ügyekben kisebb-nagyobb mértékben érintett manchesteri Patrice Evrába és Rio Ferdinandba, amit érdekes módon utóbbi megköszönt a meccs után.

Evra a liverpooli Luis Suárezt vádolta rasszista beszólással - amiért az uruguayit eltiltották, és épp a hétfő esti Tottenham elleni meccsen térhet vissza -, Rio Ferdinand pedig az öccse révén érintett egy hasonló ügyben. A QPR-ban játszó Anton Ferdinandot ugyanis állítólag a Chelsea védője, John Terry inzultálta a két csapat őszi mérkőzésén. Utóbbi ügy bíróságra is került, nyár közepén tárgyalják majd, de Terryt addig is megfosztotta a válogatottban betöltött csapatkapitányi tisztétől az angol szövetség.

Chicharito Hernández és Rio Ferdinand örülnek egy gólnak a Manchester Unitedben a Chelsea elleni mérkőzésen a Stamford Bridge-en a Premier League-ben 2012-ben.

A Kékek szurkolói mindkét színesbőrű játékost megtalálták a vasárnapi rangadón, de Ferdinand a meccs után megköszönte ezt, mert szerinte ennek nagy szerepe volt abban, hogy csapata fel tudott állni 3-0-s hátrányból.

"Pfújoltak a CFC drukkerei - szép volt srácok! Kösz, hogy inspiráltatok engem és a társaimat! Ez volt nekem az igazi üzemanyag! CsapatSzellem" - írta a védő twitter-oldalán.

A Chelsea menedzsere, André Villas-Boas ugyanakkor sajnálkozott azon, hogy a hazai szurkolók így viselkedtek: "Nem várhatjuk, hogy a szurkolók éltessék az ellenfél játékosait, ez normális. De el kell ítélnünk a diszkriminációt és az agressziót. Ha a jövőben meg akarjuk akadályozni a hasonló eseteket, akkor cselekednünk kell. Nekem és Önöknek, sajtósoknak is" - adott némi felelősséget az újságíróknak a szakember.