Snooker

Ronnie O’Sullivan fényes győzelme a German Mastersen

Ronnie O’Sullivan hátrányból fordítva, 9-7 arányban győzte le Stephen Maguire-t a berlini German Mastersen.

Ronnie O’Sullivan hátrányból fordítva, 9-7 arányban győzte le Stephen Maguire-t a berlini German Mastersen.

A Belinben megrendezett German Masters fináléjában Ronnie O’Sullivan és Stephen Maguire mérte össze az erejét a dicsőséget jelentő bajnoki címért és az 50.000 eurós fődíjért. O’Sullivan a korábbi körökben Andrew Higginsont, Joe Perryt és Stephen Lee-t múlta felül, míg Maguire az előző fordulókban Ryan Dayt, John Higginst, és Judd Trumpot legyőzve jutott be a pontszerző torna fináléjába.

Ronnie O’Sullivan számára roppant fontos lett volna a győzelem, hiszen az utóbbi időszak gyenge teljesítményének köszönhetően fennállt a veszélye annak, hogy pontszám szerint kiszorul a világranglista top 16 játékosa közül.

A 2500 fős publikum nagyszerű, és fordulatokban gazdag finálét követhetett figyelemmel a helyszínen, ugyanis mindkét játékos a legjobb tudását nyújtotta. A kilenc nyert frame-ig tartó döntő első felében Maguire 5-3-ra húzott el riválisától, ám a következő négy játszmából O’Sullivan négyet is meg tudott nyerni, egalizálva ezzel a párbajt (6-6).

A 13. és a 14. frame szintén O’Sullivané lett (8-6), amivel már csak egy lépésnyire volt a tornagyőzelemtől. Bár Maguire szépíteni tudott a 15. játszmában (8-7), O’Sullivan koncentrációja nem hagyott ki, és megnyerte a döntő játszmát.

„Fantasztikus mérkőzés volt, végig remek atmoszféra övezte a finálét” – nyilatkozta O’Sullivan. „Stephen topjátékos, és nagyon nehéz dolgom volt ellene. Már olyan régen nyertem pontszerző versenyt, hogy azt hittem, sohasem tudok újból győzni” – mondta a boldog brit versenyző.
O’Sullivan 29 hónapos csendet tört meg a German Mastersen aratott pontszerző sikerével (legutóbb a 2009-es Shanghai Mastersen tudott győzedelmeskedni), amiért 50.000 eurót tehetett zsebre.

Ronnie O’Sullivan útja a 2012-es German Mastersen:
Ronnie O'Sullivan - Andrew Higginson: 5-4
Ronnie O'Sullivan - Joe Perry: 5-1
Ronnie O'Sullivan - Stephen Lee: 6-4
Ronnie O'Sullivan - Stephen Maguire: 9-7