Légiósaink

Németh büntetőt harcolt ki, Tőzsér gólpasszokat osztogatott - videó

Ismét több magyar játékos nyújtott emlékezetes teljesítményt a mögöttünk hagyott hétvégén Európa bajnokságaiban. Németh Krisztián egy kiharcolt tizenegyessel, Tőzsér Dániel és Hajnal Tamás pedig remek passzokkal segítették csapataikat, míg Megyeri Balázs ismét hibátlanul őrizte az Olimpiakosz kapuját.

ANGLIA

A Boltonban Bogdán Ádám kedzőként végig védett, 2-0-ra kikaptak a Norwich otthonában a Premier League-ben. A West Bromwichban Fülöp Márton a padon ült, a sérült Gera Zoltánt nem nevezték a Swansea ellen, amelytől csapatuk 2-1-re kikapott hazai pályán. A Newcastle United keretébe Kádár Tamás nem került be, és a kisebb sérüléssel küzdő Buzsáky Ákos is kimaradt a Queens Park Rangersből. Előbbi együttes 2-1-re verte az Aston Villát, utóbbi 2-1-es vereséget szenvedett a Wolverhamptontól. Somogyi Csaba sem volt ott a Manchester Citytől 3-0-ra kikapó Fulhamben.

A Championshipben a West Ham keretébe nem került be Kurucz Péter, nélküle nyertek 2-1-re a Kalapácsosok a Millwall ellen. A Futács Márkót foglalkoztató Portsmouth és a jelenleg sérült Gulácsi Péter csapatának a Hullnak a mérkőzését a pálya rossz állapota miatt elhalasztották.

NÉMETORSZÁG

A Bundesligában a Mainz az egyaránt sérült Szalai Ádám és Stieber Zoltán nélkül végzett 1-1-re a Schalke otthonában, míg a Leverkusenben pontot szerző (2-2) Stuttgartba Hajnal Tamás a 79. percben, a Gyógyszergyáriak 2-1-es vezetésénél állt be, és ő ívelte az egyenlítő gól előtt a gólpasszt adó Cacauhoz a labdát a 89. percben.

Nagy Dániel a Hamburg keretébe nem került be, és a kikötővárosiak második csapatának szombatra tervezett mérkőzése is elmaradt a Regionalligában.

A másodosztályban Lázok János a cserepadon ült a Duisburgban, amely 2-1-es vereséget szenvedett az FSV Frankfurttól. Király Gábor együttese, az 1860 München hétfőn este játszik a Cottbusszal.

OLASZORSZÁG

A Serie B-ben Laczkó Zsolt a hosszabbításban állt be a Grosseto otthonában nyerő Sampdoriába (0-1), Filkor Attila padozott a Juve Stabiát legyőző Livornóban (1-2), Simon Ádám pedig a 81. percben pályára lépve bemutatkozott a Bariban, amely 1-1-es döntetlent játszott a Nocerinával. Feczesin Róbert és Vass Ádám együttesének, a Bresciának, és Kovácsik Ádám csapatának, a Regginának a mérkőzéseit sem rendezték meg az Olaszországot a múlt héten sújtó havazás miatt.

SPANYOLORSZÁG

A Real Zaragoza Pintér Ádám nélkül kapott ki saját pályáján 2-1-re a Rayo Vallecanótól.

HOLLANDIA

Németh Krisztián kezdőként 81 percet kapott a Waalwijkben, és rögtön a Groningen elleni mérkőzés elején tizenegyest harcolt ki, így neki is köszönhetően nyertek 3-0-ra.

A Nijmegenben Babos Gábor és Vadócz Krisztián végig a pályán volt, Szélesi Zoltán azonban a padra került a Feyenoord elleni, 2-0-ra elvesztett meccsen. Horváth Gábor csapatának, a Den Haagnak az AZ elleni találkozóját az időjárás miatt elhalasztották, és a tervek szerint szerdán játsszák le.

BELGIUM

Czvitkovics Péter végigjátszotta a Kortrijk Mechelen elleni idegenbeli mérkőzését, amely 0-0-val ért véget, és Juhász Roland, valamint Tőzsér Dániel is végig ott volt az Anderlechtben, illetve a Genkben a két csapat rangadóján. A 4-2-es győzelemnek előbbi játékos örülhetett, de utóbbi csapata mindkét gólja előtt gólpasszt adott. Köteles László sérülése miatt nem lehetett ott a Genkben.

GÖRÖGORSZÁG

Az Olimpiakosz Pireuszban Megyeri Balázs állt a kapuban a PAOK ellen 2-0-ra megnyert meccsen, Rudolf Gergely nem került be a Lvadiakosz otthonában 1-0-ra kikapó Panathinaikoszba, Bodor Boldizsár is kimaradt az Ergoteliszt 1-0-ra legyőző Krétából, és Pogacsics Krisztián is az AEK Athén otthonában 1-0-s vereséget szenvedő Panionioszból.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

A Sion 0-0-ra végzett a Basel otthonában Vanczák Vilmossal a soraiban Svájcban. Koman Vlagyimir új együttese a Monaco nem játszhatta le péntekre tervezett mérkőzését a francia másodosztályban. Törökországban az Elek Ákost foglalkoztató Eskisehirspor és Lázár Pál csapata, a Samsunspor is hétfőn játszik.