Serie A

Főszerepben a játékvezetői döntések a Milan és a Juve döntetlenje után - lapszemle

Sem a Juventus, sem a Milan nem tudott nyerni a Serie A 21. fordulójában

Az AS Roma meglepően magabiztosan, 4-0-ra legyőzte a vendég Internazionalét az olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának vasárnapi rangadóján. A nap másik derbijén gólnélküli döntetlent játszott egymással a címvédő AC Milan és a Napoli, így a Juventus annak ellenére a tabella élén maradt, hogy hazai pályán nem bírt a Sienával.

Vasárnap a hó ellenére már a játéké volt a főszerep Olaszországban. Pontosabban a játéké kellett volna, hogy legyen, azonban néhány érdekes játékvezetői döntés után a hétfői sportújságok alig beszéltek a végeredményekről. A Serie B hétvégi fordulójából 4 találkozót is el kellett halasztani a rossz idő miatt, a Serie A-ban viszont csak a szombatra kiírt Cesena-Catania mérkőzést nem tudták megrendezni. A listavezető Juventus a Sienával játszott döntetlent hazai pályán. A találkozó lefújása után a Zebrák vezetői és játékosai egy elmaradt - és teljesen egyértelmű - büntetőt kértek számon Sebastiano Peruzzo játékvezetőn.

A Juventusnál egy elmaradt - és teljesen egyértelmű - büntetőt kértek számon Sebastiano Peruzzo játékvezetőn.

A Milan a Napoli ellen ért el 0-0-t a San Siróban úgy, hogy Zlatan Ibrahimovic kiállítása miatt 25 percet emberhátrányban játszott. A svéd játékost szándékos ütésért küldte le a pályáról a bíró, a mérkőzés után pedig egyből megindultak a találgatások, hány meccsre kellene eltiltani Ibrát (azóta megszületett a verdikt, három meccsre meszelték el a renitens támadót). A Lazio a Genoa otthonában kapott ki 3-2-re, pedig a római klub vezetői erősen tiltakoztak a meccs lejátszása ellen. Volt tehát miről beszélni, nézzük, hogyan látták az eseményeket a főszereplők és a sportújságok.

"Giochi di mano" vagyis "Kéz játék". Ezzel a címmel, illetve az ellenfelét épp megütő Ibrahimovic és a Juve ellen kezező Vergassola képével jelent meg hétfőn a Tuttosport. A köztudottan Juventus-párti újság felháborító döntésnek tartja az egyértelmű kezezés ellenére elmaradó büntetőt, és Antonio Contét idézi, aki visszafogottan csak ennyit mondott: "Azt hiszem, a visszajátszások egyértelműen megmutatták, mi történt". Közben Beppe Marrotta, a torinói klub általános igazgatója több tiszteletet, és rutinosabb játékvezetőket követelt az amúgy vasárnap valóban elég gyengén játszó együttese számára. Azt szokták mondani, a kiscsapatok ellen lehet megnyerni vagy épp elveszíteni a bajnoki címet. Nos, ebben az évadban eddig a Siena, a Cagliari, a Bologna és a Genoa szerzett pontot Torinóban...

"Milan és Juventus, vita a bajnoki címért". Ezt a mondatot már a hétfői Corriere dello Sport első oldalán olvashattuk. A római sportújság a vitás esetek felidézése mellet természetesen nem felejtett el megemlékezni az Inter 4-0-ás vereségéről (Ranieri együttese az elmúlt négy tétmeccsén nem tudott nyerni), illetve Daniele De Rossi szerződéshosszabbításáról sem.

"Milan Ibra che fai? Juve rabbia" azaz " Ibra mit csináltál? Dühös Juve". Ezzel a címmel jelent meg a hétfői La Gazzetta dello Sport. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap a Napoli elleni 0-0 után Massimo Allegrit is megszólaltatta. "Az előző szezonban rengeteg meccset nyertünk meg az utolsó pillanatokban. Most valahogy nem akar bepattanni a labda. A piros lap? Megnézve az ismétléseket, azt kell mondjam, nem csak Ibrát kellett volna kiállítani" - mondta a Milan edzője, aki elismerte, hogy valóban meglepő csapata gólképtelensége. A címvédő a Napoli illetve a Lazio ellen sem talált be, most pedig minden valószínűség szerint három mérkőzésre elveszíti a 15 gólnál járó Ibrahimovicot.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága hárommeccses eltiltással sújtotta az AC Milan svéd csatását, Zlatan Ibrahimovicot

A harmadik komoly vita a Genoa-Lazio találkozó után robbant ki. Igli Tare, a Lazio technikai vezetője elmondta, csapata már korábban a mérkőzés elhalasztását kérte a pálya rossz állapota miatt, a meccset mégis megrendezték. Claudio Lotito, a Lazio elnöke határozottan kijelentette, ilyen körülmények között nem szabadott volna játszani, és talán hasonló véleményen volt Edy Reja, a Lazio edzője is, aki elfelejtett megjelenni a sajtótájékoztatón. Enrico Preziosi, a Genoa elnöke a következőket reagálta a vádakra: "Mindkét csapat ugyanazon a pályán játszott."

 

Serie A, 22. forduló
Eredmények
Genoa-Lazio 3-2 (2-0)
gólszerzők: Palacio (10.), Jankovic (25., 46.), illetve Ledesma (54. - büntetőből), González (90+1.)
kiállítva: Diakité (82.) - Lazio
Roma-Inter 4-0 (2-0)
gólszerzők: Juan (13.), Borini (41., 49.), Krkic (89.)
Milan-Napoli 0-0
kiállítva: Ibrahimovic (64.) - Milan
Juventus-Siena 0-0
Chievo-Parma 1-2 (0-0)
gólszerzők: Thereau (50.), illetve Giovinco (46.), Luciano (69. - öngól)
Lecce-Bologna 0-0
kiállítva: Carrozzieri (74.) - Lecce
Fiorentina-Udinese 3-2 (1-1)
gólszerzők: Jovetic (39., 84. - mindkettőt bünetetőből), Cassani (56.), illetve Di Natale (14.), Torje (90.)
Novara-Cagliari 0-0
Palermo-Atalanta 2-1 (1-0)
gólszerzők: Miccoli (29. - bünetőből), Budan (49.), illetve Moralez (56.)
kiállítva: Consigli (27.) - Atalanta