Átigazolás

Egy magyar játékosért is lehet sokat fizetni - Filipovics Vladan

  • MTI

A felépülőben levő Gera Zoltán tavasszal visszatérhet angol futballklubja, a West Bromwich Albion kezdőcsapatába, Tőzsér Dániel nyáron elhagyja a Genket, Huszti Szabolcs előtt nyitva maradt a Monaco ajtaja, Juhász Roland pedig távozni készül az Anderlechttől - jelentette ki a számos magyar idegenlégiós FIFA-licences ügynökeként ismert Filipovics Vladan hétfőn, a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Vladan Filipovics, Gera Zoltán menedzsere

A játékosügynök úgy vélekedett, hogy a válogatott balszélső, Dzsuzsák Balázs átigazolása a Dinamo Moszkvához nagy dolog, amely jót tesz a magyar futball jövőjének és szerinte „fontos látni, hogy egy magyar játékosért is sok pénzt lehet fizetni”. Filipovics hozzáfűzte, hogy a téli átigazolási időszakban a korábbiaknál jóval kisebb volt az érdeklődés. A védencei közé tartozó Husztiról, aki a szentpétervári Zenit futballistájaként igazolt volna az AS Monaco csapatához, elismerte, hogy a játékos szerződése az adminisztráció miatt esett végül kútba:

„Szabi is el akart menni, én is próbáltam neki csapatot szerezni, és tényleg közel voltunk az aláíráshoz. De végül maradt a Zenitben. A Monaco érdeklődése megmaradt, de ott van még a West Bromwich Albion is. Több érdeklődés is volt, így Szabi nyáron váltani fog, arra kevés az esély, hogy Oroszországon belül, hiszen ott a legjobb csapatban van, onnan nehéz az előrelépés számára.”

Filipovics elmondta, hogy Tőzsér Dániel egyelőre marad a belga Genknél csakúgy, mint a honfitárs kapus, Köteles László:

A vezetők úgy döntöttek, szükségük van Danira, mert megpróbálnak újra bajnokságot nyerni, amivel kiharcolnák a nemzetközi szereplést. Az ő esetében szóba jöhet Németország, Olaszország és Anglia. Ez fekszik neki, de hogy melyik lesz végül, abban a szakmai és az anyagi rész dönt majd - és persze ő maga. Laci sajnos megsérült, éppen akkor, amikor folyamatosan védett. Hoztak egy másik kapust, aki a szurkolók kedvence volt, de Laci mellett nem volt lehetősége a csapatba kerülni. Bízom benne, hogy felépül, és újra védhet: ő valószínűleg marad is a Genknél.”

A válogatott védő, a belga Anderlechtnél profiskodó Juhász Roland esetében Filipovics felidézte a nyár nagy lehetőségét:

„Hoztam neki egy komoly ajánlatot a Glasgow Rangerstől, de nem engedték el. Ahogyan Roli is nyilatkozta, nyáron az utolsó lehetősége lesz, hogy igazoljon, éppen ezért mindent megteszek azért, hogy csapatot válthasson. Nem azért, mert nem érzi jól magát az Anderlechtnél, hiszen nagy esélye van arra, hogy bajnokságot nyerjen, és a belga bajnokcsapat közvetlenül megy a BL-be, de a karrierje miatt jó volna, ha kipróbálná magát egy másik bajnokságban.”

Filipovics, aki a múlt héten találkozott Gera Zoltánnal, a válogatott irányítóról azt mondta: „jól érzi magát, jól halad a felépülésben, és abban bízik, hogy még ebben a bajnoki idényben, vagyis tavasszal játszani fog”.

A teljes interjút alább megtekintheted: