VB 2014

Blatter szerint minden gond meg fog oldódni Brazíliában

  • MTI

Sok feddés után biztatást is kapott a 2014-es labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottsága: Joseph Blatter, a nemzetközi futball első számú irányítója vasárnap kijelentette, meggyőződése szerint rendkívüli vb-t rendez majd Brazília.

"Egyesek megkérdőjelezik ezt, de meg fogják látni, hogy kiemelkedő torna lesz" - mondta a dél-amerikai konföderáció asuncióni kongresszusa utáni sajtótájékoztatón a nemzetközi szövetség (FIFA) svájci irányítója.

Ugyanakkor nem titkolta, ő maga is érzékeli, hogy az eredeti tervekhez képest csúszás van a stadionok építésében és egyéb infrastrukturális beruházásokban.

A múlt hónapban az immár parlamenti képviselőként tevékenykedő, korábbi világbajnok Romario állt elő azzal, hogy a szervezők nem lesznek százszázalékosan készen a vb-rajtra, a 12 stadion közül kettőben nem fejeződnek majd be a munkálatok időben.

Blatter ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy a stadionok még nincsenek ugyan készen, s akadnak gondok a repülőterek és az úthálózatot fejlesztésében is, de minden meg fog oldódni. Ezzel együtt a FIFA elnöke biztosítékokat kért a brazil hatóságoktól arra, hogy a vb a nemzetközi futballszervezet elvárásainak megfelelően zajlik majd le.

Az elmúlt hetekben, hónapokban arról érkeztek hírek, hogy a házigazda és a FIFA között nincs egyetértés a világbajnokság előkészítésének, szervezésének és lebonyolításának szabályozását rögzítő tervezett törvényről. Brazília és a FIFA egyelőre nem jutott közös álláspontra a csökkentett árú jegyek számát illetően, illetve a tekintetben sem, hogy lehet-e majd - és ha igen, milyen körülmények között - sört árusítani a stadionokban.

A vb-n Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brazíliaváros, Belo Horizonte, Porto Alegre, Salvador, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal és Recife ad otthont találkozóknak.