NBA

A Boston a Memphist, a Miami a Torontót verte

  • Barcsai Róbert

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 43. napja nagyon rövid volt, ám így is jó meccseket láthattak a szurkolók. A Boston otthon verte meg a Memphist, a Torontónak pedig nem volt ellenszere a James-Wade duó ellen, így elvéreztek Miamiban.

A játéknap első mérkőzésén a Boston hazai pályán 98-80-ra verte a Memphist. Óriási meglepetésre a jó védelemmel rendelkező Macik 26 pontot kaptak leindításból, korábban ennyit még nem tudott termelni a szezon során ebben a kategóriában a Celtics. Mike Conley, a Grizzlies irányítója így értékelte csapata teljesítményét: "Rendkívül rosszul kezeltük a leindításokat, túl sok lehetőséget adtunk az ellenfélnek. Rondo jól osztogatott, sokszor teljesen üres helyzetben találta meg a társait, akik éltek is a lehetőségekkel. Ilyen helyzetből pedig nehéz felállni."

Kevin Garnett a Boston Celtics NBA-mérkőzésén 2012-ben.

A bostoniaknál Kevin Garnett megismételte szezonbeli legjobb teljesítményét, 24 pontot szerzett, amely kiegészülve Pierce 21 egységével elégnek bizonyult egy sima győzelemhez. A másik oldalon szokás szerint Rudy Gay volt a csapat húzóembere, ő 21-et termelt.

A Toronto számára túl soknak bizonyult James és Wade, a Miami 95-85-re verte a Raptorst. A kanadaiak egyébként sokáig meglepően jól tartották magukat, bár a meccs végére kijött a tudásbeli különbség. A Miami végig nagyon koncentráltan játszott, 34 büntetőből 29-et bedobott a Heat. A csapat két sztárja ismét oroszlánrészt vállalt a sikerben, James 30, Wade pedig 25 pontot termelt. A másik oldalon DeMarr DeRozan teljesített nagyon jól, ő 25 egységgel terhelte a Miami gyűrűjét.

NBA
43. játéknap
Boston Celtics-Memphis Grizzlies 98-80
Miami Heat-Toronto Raptors 95-89