Vívó-Vk

Szilágyi ötödik a plovdivi kard Grand Prix-n

  • MTI

Legjobb magyarként Szilágyi Áron az ötödik helyen végzett a férfi kardozók vasárnap véget ért plovdivi Grand Prix-versenény.

A nemzetközi sportági szövetség (FIE) honlapja szerint Szilágyi a 64-es táblán legyőzte a spanyol Fernando Casarest (15-14), az orosz Makszim Balokot (15-12), majd a fehérorosz Dmitrij Lapkeszt (15-11), aztán a negyeddöntőben - amint azt Kovács Tamás szövetségi kapitány is megerősítette - 15-13-as vereséget szenvedett a 2009-ben világbajnok, 2010-ben és tavaly vb-ezüstérmes német Nicolas Limbachtól, aki utóbb megnyerte a viadalt.
 

A főtáblára további öt magyar került fel, de ők valamennyien az első fordulóban kikaptak. Gémesi Csanád 43., Lontay Balázs 46., Nemcsik Zsolt 47., Decsi Tamás 56., Iliász Nikolász pedig 61. lett a 142 fős mezőnyben.

A londoni olimpián lesz csapatverseny is a férfi kardozók számára, így a magyaroknak elsősorban a válogatott kvótaszerzéséért érdemes küzdeniük, de az egyéni szereplés sem mellékes. Abban az esetben ugyanis, ha a magyar együttesnek nem sikerül kiharcolnia a részvétel jogát, jól jönnek az egyéni pontok. Szilágyi egyébként tavaly is ötödik volt Plovdivban.

A férfi kardozók legjobbjai két hét múlva Padovában, majd márciusban a Gerevich-Kovács-Kárpáti viadal keretében itthon, illetve a kvalifikációs időszak vége előtt Moszkvában találkoznak.