Manchester United

Semleges szemmel óriási meccs volt - Ferguson

A címvédő Manchester United 0-3-ról egyenlítve szerzett pontot a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának vasárnapi rangadóján. A döntetlen vegyes érzelmeket váltott ki Sir Alex Fergusonból, a vendégek menedzsere természetesen örült övéi feltámadásának, de előzetesen győzelmet várt, mivel a Unitedet sokkal jobb csapatnak tartja.

A menedzser örült övéi feltámadásának a Chelsea ellen, de győzelmet várt, mivel a Unitedet sokkal jobbnak tartja.

"Úgy vélem, két pontot eltékozoltunk, mert nagyon jól játszottunk. A második félidő első tíz percétől eltekintve, amikor szörnyen leeresztettünk és két gólt kaptunk, úgy gondolom, sokkal jobb csapat vagyunk" - értékelt a mérkőzés után a skót menedzser.

"Nem könnyű visszakapaszkodni 0-3-ról, hatalmas erőket mozgósítottak a játékosaink. Semleges szemmel nézve ez egy óriási meccs volt, egészen fantasztikus, és ebben nem kis szerepe volt a Chelsea-nek. Bár úgy vélem, mi vagyunk a jobbak, a Chelsea élvezetessé tette a mérkőzést minden néző számára"- folytatta Ferguson, aki a két tizenegyest értékesítő Rooneyt is kiemelte. "Wayne rengeteget gyakorolt a múltkori kihagyott büntetője óta (a Bolton ellen Bogdán Ádám védte ki tizenegyesét -a szerk.), és ez abszolút kifizetődött. A két tizenegyes jogos volt a második játékrészben, az egész mérkőzésen négy büntetőt értő szabálytalanságot követtek el ellenünk" - utalt Ashley Young és Danny Welbeck első félidei esetére Sir Alex.

Az egy pontot érő gólt végül a cserként beálló Javier Hernández fejelt Ryan Giggs mesteri passzából. "Hogy őszinte legyek, most már azt gondolom, talán az elejétől játszatnom kellett volna Chicharitót. Amikor beszállt a játékba, neki köszönhetően sokkal jobban beszorult kapuja elé a Chelsea. Danyn Welbeck is veszélyes volt végig, jó úton halad afelé, hogy topjátékos legyen, de amikor Chicharito beállt a második félidőben, egy új mérkőzés kezdődött."

A menedzser a korábban nem egyszer bakizó, most a hosszabbításban kétszer is bravúrral hárító David De Geát is megdicsérte. "Az a védés a szabadrúgásnál zseniális volt. Ezen kívül volt még két-három fontos mentése. Látjuk benne a tehetséget, bízunk benne, két-három év múlva ez mindenki számára nyilvánvaló lesz."

Premier League, 24. forduló:
Chelsea-Manchester United 3-3 (1-0)
London, Stamford Bridge, vezette: Howard Webb.
 
Chelsea: Cech - Ivanovics, Cahill, Luiz, Bosingwa - Essien, Meireles, Malouda - Sturridge (Romeu, 70.), Torres, Mata. Cserepad: Turnbull, Ferreira, Hutchinson, Bertrand, Romeu, Piazon, Lukaku. Menedzser: André Villas-Boas.
 
Manchester United: De Gea - Rafael (Scholes, 63.), Evans, Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Young (Hernández, 53.) - Welbeck (Park, 85.), Rooney. Cserepad: Amos, Fabio, Pogba, Scholes, Park, Hernández, Berbatov. Menedzser: Sir Alex Ferguson.
 
Gólszerző: Evans (36. - öngól), Mata (46.), Luiz (50.), illetve Rooney (58., 69 - mindkettőt tizenegyesből), Hernández (84.)
Sárga lap: Torres (31.), Ivanovics (45+1.), illetve Evra (50.)