Bundesliga előzetes

A Bremen a Freiburg ellen javítana gyászos tavaszi mérlegén

  • Barcsai Róbert

A Bundesliga 20. fordulójának záró játéknapján a Werder Bremen azzal a szándékkal utazik Freiburgba, hogy megszerezze első tavaszi győzelmét, míg a Kaiserslautern és a Köln a kiesést szeretné elkerülni.

Freiburg-Werder Bremen
15:30 Tv: Eurosport 2
Hathárom tipp: 2
Eurosport tipp: 2

A hazaiak az utolsó helyen állnak a tabellán, ennek megfelelően a tavaszi szezonban a kiesés elkerülése lett volna a cél. A csapat győzelemmel startolt a téli szünet után, hazai pályán 1-0-ra verték az Augsburgot. Az öröm nem tartott sokáig, a Freiburg az előző fordulóban 3-1-re kikapott a Mainz otthonában.

A Werder Bremen játékosai örülnek egy gólnak a Bundesligában 2011-ben.

A Bremen nem siette el a tavaszi rajtot, Kaiserslauternben 0-0-t játszott a csapat, hazai pályán pedig az 1-0-s vezetés ellenére pontot hullajtott az együttes a Leverkusen ellen. Az eredményekkel természetesen sem a szurkolók, sem a csapat nem lehet elégedett, így értelemszerűen fontos lenne begyűjteni a három pontot a brémaiaknak, főleg úgy, hogy a tegnapi játéknap során pontot veszítettek a gyógyszergyáriak, így Thomas Schaaf együttese győzelem esetén egy helyet előreugorhat a táblázaton.

A Freiburg oldalán nincsenek komolyabb hiányzók, Julian Schuster régóta sérült, Simon Brandstetter pedig eltiltását tölti.

A brémaiaknál sokkal nagyobb a baj, lassan Dunát lehetne rekeszteni a hiányzókkal. Nem elég, hogy a Hunt-Naldo-Prödl trió kidőlt, a mai meccsen még Bargfrede sem szerepelhet eltiltás miatt. A csapatnak egyébként összesen 14 hiányzója van.

Ősszel emlékezetes mérkőzésen 5-3-ra nyert a Bréma, a mai mérkőzésen viszont nagyon hideg lesz, ami könnyen rányomhatja a bélyegét a játékra, bár a jelek szerint Thomas Schaaf nem törődik a körülményekkel: "Ha sokat fogunk mozogni, akkor nem fogunk fázni."

Kaiserslautern-Köln
17:30 Tv: Eurosport 2
Hathárom tipp: x
Eurosport tipp: x

A Kaiserslautern nem kezdett rosszul a téli szünet után, hiszen hazai pályán értékes pontot tudott szerezni a csapat a Bremen ellen, viszont a következő mérkőzésen Augsburgban hiába fordított az együttes, a vége mégis ismét remi lett, ezzel sorozatban ötödik bajnokin osztozkodott a pontokon a 'Lautern aktuális ellenfelével.

A Köln rendkívül rosszul rajtolt, bár a csapat sorsolása sem egyszerű. Podolskiék Wolfsburgban 1-0-ra kaptak ki, majd hazai pályán peches körülmények között, előnyét eljátszva a kölniek 4-1-re kaptak ki a Schalkétől.

Hazai oldalon két komoly sérült van, a középpályán Pierre De Wit és a csatár Dorge Kouemaha nem léphet majd pályára.

A kölnieknek komoly problémái lesznek, ugyanis a csapat sztárja,a 15 bajnoki gólt szerző Lukas Podolski egy hónapra kidőlt. Rajta kívül két komolyabb hiányzója lesz a csapatnak, Miso Brecko eltiltását tölti, Adil Chihi pedig már jóideje a maródiak listáján van.

Ősszel 1-1-es döntetlent játszott a két együttes, a pontosztozkodás azonban most egyik csapatnak sem tenne jót. Egy hazai győzelem esetén helyet cserélne a két csapat. "Pontosan ez a célunk" – mondta ezzel kapcsolatban Florian Dick, a Kaiserslautern vezetőedzője.

Bundesliga
20. forduló
Péntek:  
Nürnberg – Dortmund 0-2 (0-0)
Szombat:  
Leverkusen – Stuttgart 2-2 (1-1)
Schalke – Mainz 1-1 (0-1)
Hoffenheim – Augsburg 2-2 (1-1)
Wolfsburg – Mönchengladbach 0-0
Hertha – Hannover 0-1 (0-0)
Hamburg – Bayern München 1-1 (1-0)
Vasárnap:  
Freiburg – Bremen 15:30
Kaiserslautern – Köln 17:30