Férfi kézilabda NB I

Mocsai Lajost meglepte csapata fölényes győzelme

A címvédő MKB Veszprém a vártnál sokkal könnyedebben intézte el a Csurgó együttesét a férfi kézilabda NB I szombati találkozóján, hiszen Mocsai Lajos csapata 40-21-es győzelmet aratott. A Csurgó a hétközben két góllal legyőzte a Pick Szeged csapatát, de Bakó Botond fiai ezúttal a rosszabbik arcukat mutatták.

Mint arról beszámoltunk, az MKB Veszprém hazai pályán nagyon fölényes sikert aratott a Csurgó ellen. A közel húszgólos győzelem a bakonyiak trénerét, Mocsai Lajost is meglepte.

"Meglepetés számomra ez a nagyon nagy különbség, hiszen ellenfelünk néhány napja legyőzte a Szegedet a kupában - kezdte értékelését a szakember. Jó állapotban vannak azok a játékosaink, akik itthon készültek, az Eb-n szereplők pedig nagyon gyors játékra képesek, így egy tempóval gyorsabbak voltunk a Csurgónál. Feszesen, kreatívan kézilabdáztunk.  A védőjátékban egy új felállást próbáltam. A csapatomból ma mindenki legalább húsz perc játéklehetőséget kapott, Terzic visszatérése külön öröm számunkra. Keményen készülünk a szerdai Tatabánya elleni meccse, ami egy egészen más találkozó lesz. A Kielce elleni BL-találkozón pedig mindkét csapatnak létfontosságú lesz a két pont begyűjtése."

Kollégája, Bakó Botond gyorsan elfelejtené ezt a mérkőzést. "Gyorsan el kell felejtenünk a mai meccset. Tovább kell mennünk, s inkább a Szeged elleni mérkőzéssel kell foglalkoznunk. Ugyanakkor le kell vonni a következtetéseket, hiszen nagyon fegyelmezetlenek voltunk, tragikusan rosszul kézilabdáztunk. Azt hittem, hogy a szerdai kupameccs több lendületet és önbizalmat ad, de ez egyáltalán nem így történt."

Budapest Bank Liga
17. forduló
MKB Veszprém KC–Csurgói KK 40:21 (23:9)
Veszprém Aréna, 1200 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Veszprém: Alilovic – Gulyás 3, Vujin 5 (3), SULIC 6, Császár 4, ILYÉS 4, IVÁNCSIK G. 4. Csere: FAZEKAS (kapus), Schuch, Laluska 2, Vilovski 2, TERZIC 6, Korazija 1, Perez 3. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Csurgó: Pallag – Országh, Kos 4 (1), Herbert, Borsos, KATZIRZ 7, Széles. Csere: Paul (kapus), Vadkerti G. 4, Simon 1, Pavlovic, Vancsics, SZÖLLŐSI Sz. 4, Nagy M. 1. Vezetőedző: Bakó Botond.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1.