Bundesliga

A Schalke után a Bayern is ikszelt, a Dortmund a forduló győztese

A Bayern München 1-1-es döntetlent játszott a Hamburg vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának szombati játéknapján. A bajorok pontvesztésével a címvédő Borussia Dortmundnak megmaradt az előnye üldözőivel szemben.

A bajorok pontvesztésével a címvédő Borussia Dortmundnak megmaradt az előnye üldözőivel szemben.

A Hamburg kezdte jobban a mérkőzést, a 4. percben Petric fejelt fölé 8 méterről, majd Westermann bólintását blokkolták. A Bayern a 13. percig csak futott a labda után, ekkor Ribéry szánta el magát lövésre, 20 méterről, középről, Drobny bravúrral mentett a jobb alsónál. A bajorok erőtlenül futballoztak, a hazaiak hajtottak, és a 23. percben előnybe kerültek: Guerrero keresztpasszát Sala kapásból a hálóba vágta 12 méteről, Lahm nagyot hibázott (1-0). A Hamburg tétmérkőzésen több mint három év után tudott gólt szereni a bajorok ellen. A folytatásban Robben vitte a hátán a Bayernt, de előbb Drobny védte löketét, majd mellé ment labdája.

Az unalmasan csordogáló második félidőt Ribéry kísérlete törte, a 66. percben 20 méterről lőtt, de nem okozott vele gondot Drobnynak. Petric fölé tekert egy szabadrúgást, Müller perdítésénél Drobny segítette ki a HSV-t. Végül egyenlíteni tudott a vendégegyüttes, bal oldali sarokrúgás után rosszul szabadított fel a Hamburg, Müller tette tovább a labdát, Olic 4 méterről a kapuba passzolt (1-1).

A 72. percben Robben cselezgetett jobbról befelé, de a bal alsó mellé tüzelt, Guerrero az oldalhálót találta el, Schweinsteiger 26 méterről centikkel vétette el a kaput. Jupp Heynckes együttes felébredt a második játékrészben, de a győztes gólt nem tudta kicsikarni, a hosszabbításban Olic elszórakozott egy helyzetet, ahelyett, hogy a középen üresen álló Müllerhez passzolt volna.

A Hamburg a szokásos döntetlenjét játszotta, már nyolcadszor a szezonban, a Bayernnek a végelszámolásnál kerülhet sokba ez a két elhullajtott pont. A forduló igazi győztese a címvédő Dortmund, amely pénteken nyert Nürnberben, és a müncheniek és a Schalke botlásával két pont előnnyel vezet a gelsenkircheniek előtt, a forduló előtt éllovas Bayern a harmadik.

Budesliga, 20. forduló:
Hamburger SV-Bayern München 1-1 (1-0)
gól: Sala (23.), illetve Olic (71.)
 
Korábban:
FC Schalke 04-FSV Mainz 05 1-1 (0-1)
g: Obasi (59.), illetve Zidan (15.)
 
VfL Wolfsburg-Borussia Mönchengladbach 0-0
 
1899 Hoffenheim-FC Augsburg 2-2 (1-1)
g: Mlapa (38.), Salihovic (51., 11-esből), illetve Mölders (31.), Langkamp (72.)
 
Bayer Leverkusen-VfB Stuttgart 2-2 (1-1)
g: Kiessling (11.), Rolfes (47., 11-esből), illetve Schieber (23.), Harnik (89.)
kiállítva: Kadlec (63.), illetve Molinaro (92.)
 
Hertha BSC-Hannover 96 0-1 (0-0)
g: Abdellaoue (68.)
kiállítva: Neumann (75., Hertha BSC)
 
Pénteken játszották:
1. FC Nürnberg-Borussia Dortmund 0-2 (0-0)
g: Kehl (48.), Barrios (82.)
 
Vasárnap:
SC Freiburg-Werder Bremen 15:30
1. FC Kaiserslautern-1. FC Köln 17:30