Premier League előzetes

A Manchester City a Fulham, az Arsenal a Blackburn ellen javíthat

Hazai környezetben, a Fulham ellen engesztelheti ki szurkolóit a hétközi váratlan vereségért az éllovas Manchester City az angol labdarúgó Premier League 24. fordulójában. A négy forduló óta nyeretlen Arsenal a kiesőhelyen álló Blackburnt fogadja.

Arsenal-Blackburn Rovers
14:00 Digi Sport
Hathárom-tipp: 1

Az Ágyúsok már szilveszter óta nyeretlenek a Premier League-ben, az azóta eltelt négy fordulóban mindössze egy pontot szereztek, szerdán Bogdán Ádám akadályozta meg győzelmüket a Bolton otthonában. A Blackburnről sem őriznek jó emlékeket, szeptemberben 0-2-ről kaptak ki 4-3-ra az Ewood Parkban, ráadásul tavaly áprilisban sem bírtak a Roversszel (0-0). Steve Kean együttese 19 pontjának felét idegenben szerezte, és a vendégek most az őszihez hasonló bravúrban reménykednek, a kiesés elkerüléséhez égető szükségük van a pontokra. Az Arsenal malmára az hajthatja a vizet, hogy a Rovers 2002-ben vette be utoljára Arséne Wengerék stadionját, akkor még a Higburyt (2-0).

Clint Dempsey és Samir Nasri küzdenek a Fulham és a Manchester City mérkőzésén a Premier League-ben 2011-ben.

Ami a hiányzókat illeti, a hazaiaknál Abou Diaby, Carl Jenkinson, Jack Wilshere, Kieran Giggs és André Santos sérült, Gervinho és Maurane Samah az Afrikai Nemzetek Kupáján játszik. A sípcsonttöréséből felépült, kétszer már csereként beállt Bacary Sagna elfoglalhatja helyét a védelem jobb oldalán. A fiatal, de remekül teljesítő Alex Chamberlain-Oxlade megragadt a kezdőben. A vendégeknél Yakubu Aiyegbeni piros lapja miatti eltiltását tölti, Míchel Salgado sérüléssel bajlódik.

A góllövőlistát vezető Robin van Persie londoni karrierje során már nyolcszor volt eredményes a lancashire-iek ellen, a Blackburnből David Dunn ötször zörgette meg az Ágyúsok hálóját.

Manchester City-Fulham
18:30 Digi Sport Plus
Hathárom-tipp: 1

A Manchester City négymeccses győzelmi szériával indította az idényt, menetelését a Fulham tudta megszakítani az 5. fordulóban, Martin Jol csapata Londonban kétszer is egyenlíteni tudott a gyárvárosiak ellen - azt követően újabb hét győzelem után hullajtott újra pontokat a City Liverpoolban. A fővárosiak akkor egy bombaformában lévő csapattól raboltak pontot, most ugyan sérülések, hiányzók és kisebb hullámvölgyek miatt valamivel gyengébb Roberto Mancini együttese, de hazai pályán revánsra készül, és az közelmúltbeli kudarcok (Ligakupa-, Fa-kupa-búcsú, vereség az Evertontól, az MU beérte őket pontszámban) miatt is "harapni" fognak Agüeróék.

A City újabb botlása meglepetés lenne, eddig ugyanis mind a 11 hazai bajnoki találkozóját megnyerte, ráadásul 34 lőtt gólja mellett mindössze hatot kapott, és a Fulham a mostani idényben csupán egyszer győzött idegenben – még októberben, az előző idényben viszont hasonló felállásban 1-1-el végződött az összecsapás.

Mancini nem számolhat az eltiltott Balotellivel, a Touré-fivérek az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepelnek, Martin Jol gárdájából Andy Johnson, Mark Schwarzer és Steve Sidwell sérülés miatt, az új szerzemény, Pavel Pogrebnyak viszont bemutatkozhat.

A "magyar" együttesek közül a kapus Bogdán Ádámot most már rendszeresen a kezdőcsapatba állító Bolton a Norwich-hoz látogat, míg a Queens Park Rangers (Buzsáky Ákos) a Wolverhamptont, a West Bromwich Albion (Gera Zoltán, Fülöp Márton) pedig a Swansea Cityt fogadja.

Premier League, 24. forduló
A szombati program
Arsenal-Blackburn Rovers 14:00
Norwich City-Bolton Wanderers 16:00
Queens Park Rangers-Wolverhampton Wanderers 16:00 - Digi Sport
Stoke City-Sunderland 16:00
West Bromwich Albion-Swansea City 16:00
Wigan Athletic-Everton 16:00
Manchester City-Fulham 18:30