La Liga

A Barcelona tartalékosan is legyűrte a Sociedadot

A spanyol bajnokság 22. fordulójában a Barcelona hazai pályán 2-1-es győzelmet aratott a Real Sociedad ellen. Josep Guardiola csapata a mérkőzés nagy részében uralta a játékot, de a hajrá "élesre" sikeredett.

Mivel a Real Madrid - ha nem is könnyedén - Sergio Ramos fejesével legyőzte a Getafe együttesét, Josep Guardiola csapatának 10 pontosra nőtt a hátránya az ősi riválissal szemben.

Na persze, a Real Sociedad elleni találkozó előtt emiatt aligha aggódtak a katalánok hívei, hazai pályán a Barcelona ugyanis egészen elképesztő mutatókkal bír az idén, a baszk gárda pedig nem képvisel olyan játékerőt, ami arra utalt volna, hogy bármi meglepetés is történhetne.

Tudta ez Pep Guardiola is, aki több kulcsemberét is pihentette a minusz négyfokos hidegben, így Xavi,Busquets, Piqué és Abidal is pihent, helyet kapott viszont a kezdőben Cuenca, Thiago Alcantara, Jonathan és Tello is. A fiatalok mellett ott volt Lionel Messi is, aki három mérkőzés óta nem talált az ellenfelek kapujába.

 

Ha már a pályán volt, az argentin rögtön a mérkőzés elején letesztelte Bravo kapust, de miután a vendég portás hárított, Victor Váldesen volt a sor, hogy ziccert fogjon.  A 9. percben azonban már nem állta semmi a labda útját, Messi passza után a mindössze 20 éves Cristian Tello talált a Sociedad kapujába. A B-csapatból felkerülő saját nevelésű játékos első gólját szerezte a nagycsapatban, rögtön azután, hogy Guardiola első ízben a kezdőbe jelölte őt. Az első félidőben  a katalánok szemre szép játékot mutattak be, de az utolsó pillanatokban nem koncentráltak eléggé, így több gól már nem esett.

A fordulás után nem sokkal Victor Váldesnek kellett ismét hatalmasat hárítania Griezmann lövésénél, majd az 58. percben Messi cifrázott túl egy egyszerűnek tűnő helyzetet. A 69. percben Dani Alves kapufáig jutott, majd Messi a 72. percben sokadik lehetőségét gólra váltotta. Igen ám, csakhogy szinte a középkezdésből azonnal szépített a Sociedad, a csereként beálló Carlos Vela mattolta Valdes és a katalán védelmet. A hátralévő időben Guardiola rendkívül hevesen dirigált az alapvonal mellett, láthatóan nem tetszett fiai utolsó percekben mutatott hozzállása. A győzelem végül összejött a hazaiaknak, így újra "csak" hét pont a különbség a két élcsapat között.

A mérkőzés 75. percében beálló Sergio Busquets a 83. percben súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, a világbajnok középpályást hordágyon kellett levinnie az orvosi stábnak.

La Liga
22. forduló
Barcelona - Real Sociedad 2-1 (1-0)
gól: Tello (9.) Messi (72.) ill. Vela (73.)