Barcelona

Nem Lionel Messitől függ a csapatunk - Thiago Alcantara

A Barcelona fiatal középpályása szerint az argentin egy született győztes, de a csapat játékát nem az ő teljesítménye határozza meg.

Az utóbbi két hétben felerősödtek a Barcelona hanyatlásáról szóló vélemények, a katalánok elsősorban amiatt kerültek össztűzbe, hogy a spanyol bajnokságban immáron hét egységre lemaradtak a nagy rivális Real Madridtól.

A szakértők és a szurkolók nagyobb része ezt a hátrányt ledolgozhatatlannak véli, noha hátravan még 18 forduló - vagyis 54 megszerezhető pont.

A katalánok legutóbb szerdán a Valencia otthonában játszottak 1-1-s döntetlent a Király Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, de ha Lionel Messi valamivel jobban összpontosít, akkor könnyedén megszerezhették volna a győzelmet. Az Aranylabdás argentin a második félidőben büntetőt rontott - a szezon során nem először.

A gránátvörös-kékek saját nevelésű játékosa, Thiago Alcantara a minap egy sajtótájékoztatón megvédte dél-amerikai csapattársát.

"Messi egy született győztes. Volt bátorsága elkérni a labdát és ellőni a büntetőt, vállalva ezzel a hatalmas felelősséget is" - kezdte a fiatal spanyol. "Végül nem talált be, de ez nem probléma. Nálunk játszanak a világ legjobb játékosai, de a csapat játéka nem függ senkitől sem. Ki kell használnunk, hogy olyan értékeink vannak mint Messi vagy Xavi, és erőt kell merítenünk abból, hogy ők közöttünk vannak. Most kettőjüket emeltem ki, de mondhattam volna akárkit".