Tenisz

Másfél hetes harc után ausztrál tinié lett Djokovics pólója

  • MTI

Hosszú perlekedés után végre a 14 éves ausztrál Melissa Cookhoz került az a póló, amelyet Novak Djokovics, a világelső szerb teniszező viselt Melbourne-ben múlt vasárnap, amikor az ausztrál nyílt bajnokság döntőjében maratoni, közel hatórás küzdelemben térdre kényszerítette a spanyol Rafael Nadalt.

Hosszú perlekedés után végre Melissa Cookhoz került az a póló, amelyet a szerb világelső viselt a melbourne-i döntőben.

A mérkőzés végén, az örömmámorban úszó Djokovics levetette trikóját és a tömeg felé, azaz hogy hát Melissa felé dobta, de a repülő trikót egy, a kislány közelében helyet foglaló idősebb hölgynek, bizonyos Jale Rotshildnak sikerült elkapnia. A két nő ott helyben perlekedni kezdett egymással, a kislány elsírta magát és azt állította, hogy Novak Djokovics neki szánta a fekete színű sport trikót és egyébként is ismeri már őt, mert ahányszor csak pályára lépett Ausztráliában, minden meccsét végigszurkolta a lelátó első padsoraiból.

Rotshild asszony azonban nem volt hajlandó megválni az "értékes trófeától", bármennyire is kérlelte a kislány, hogy adja oda a teniszhős pólóját. A belgrádi és az ausztrál lapoknak is állandó témájává vált az eset, és a sportműsorokban többször is bejátszották a jelenetet, amint Djokovics a közönség felé dobja trikóját.

Aztán váratlan fordulat történt: a belgrádi média pénteken arról számolt be, hogy Jale Rotshild megunta a "közvélemény nyomását" és a sok névtelen fenyegetést, amit az utóbbi napokban kapott, és az interneten licitre bocsátotta a trikót.

Erről természetesen értesült Melissa is, akinek mamája azonnal lépett és 5500 dollárra emelte a tétet, hogy "teljesüljön Melissa álma", amint azt a kislány édesanyja utóbb elmondta.  

A pénzt Jale Rotshild jótékonysági célra fordítja.