Profi boksz

Már csak egy lépésnyire van Chavez a Cotto elleni szupermeccstől?

Amennyiben Julio Cesar Chavez jr. szombaton megőrzi veretlenségét Marco Antonio Rubio ellen, jó esélyei vannak egy Miguel Cotto elleni viadal tető alá hozására.

Julio Cesar Chavez jr. a WBC világbajnok bokszolója

Julio Cesar Chavez jr. - Marco Antonio Rubio
WBC középsúlyú világbajnoki címmérkőzés, San Antonio, Texas
vasárnap 3:00 TV: Sport2

Napjainkban a középsúly egyik legjobb bunyósának a 25 esztendős Julio Cesar Chavez jr. (44-0-1, 31 K.O.) számít, aki szombaton a veszélyes ellenfélnek tűnő Marco Antonio Rubio (53-5-3, 46 K.O.) ellen teszi kockára a WBC világbajnoki övét.

A nézők már előre dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen nagyon látványos összecsapásra van kilátás: Chavez jr. robbanékony stílusa mellett az a tény is garanciát ad a szórakoztató mérkőzésre, hogy a 31 éves Rubio a legutóbbi tíz győzelméből kilencet kiütéssel szerzett meg.

A texasi San Antonióban megrendezésre kerülő összecsapás egyértelmű esélyese a mexikói származású Chavez jr., aki a veretlensége megőrzésével (a mérlegét mindössze egy döntetlen „csorbítja”) nagyot lépne a Miguel Cotto elleni csúcsderbi felé vezető úton. Bár a súlycsoporttól függetlenül a világ 11. legjobb bokszolójának tartott puerto ricói májusban Floyd Mayweatherrel méri össze az erejét, ettől függetlenül minden esély megvan egy újabb szupermérkőzés lefixálására.

Chavez jr. lehetséges ellenfelei között szerepel a szintén középsúlyban tevékenykedő, immáron a 36. életévében járó Sergio Gabriel Martinez, aki korábban többször is kihívta fiatal mexikói riválisát. Úgy tűnik, hogy hiábavalók Martinez próbálkozásai, ugyanis Chavez jr. stábja hallani sem akar kettejük párharcáról. „Chavez - minden erőfeszítésem ellenére - sohasem fog kiállni ellenem, ő mindössze a promótere, Bob Arum bábja, aki megmondja neki, hogy kivel bokszolhat és kivel nem” - nyilatkozta az argentin színekben küzdő Martinez.

A közép-amerikai világbajnok tehát Martinez helyett inkább a nagyobb névnek számító Cottóval szeretne megmérkőzni, ám előtte mindenféleképpen le kell győznie szombaton Marco Antonio Rubiót.