Karrier

A Barca a második családom - aláírás került Abidal szerződésére

Eric Abidal aláírta új, 2013. június 30-ig szóló szerződését a Barcelona labdarúgócsapatánál, ami opciós joggal tovább hosszabbítható 2015-ig, és továbbra is 45 millió eurós kivásárlási árat tartalmaz.

Eric Abidal aláírta új, 2013. június 30-ig szóló szerződését, ami opciós joggal tovább hosszabbítható 2015-ig.

Abidal pénteken délután 13 órakor írta alá ig kontraktusát, Sandro Rossle klubelnök, Josep Maria Bartomeu sportért felelős elelnök és Andoni Zubizarreta sportigazgató jelenlétében.

"Mindig is hangsúlyoztam, hogy szeretnék itt maradni, itt élni és élvezni a labdarúgást. A Barcelona a második családom" - nyilatkozta a 32 éves védő.

Abidal ötödik szezonját tölti Katalániában, legemlékeztesebbnek az elsőt tartja, de a második is örökre emlékezetes marad számára, az új edző, Pep Guardiola személye miatt, és azért, mert abban az idényben minden megnyert a gránátvörös-kékekkel.

A francia balbekk 2007-ben az Olympique Lyon együttesétől szerződött a katalán fővárosba, azóta 12 trófeát, közte három bajnoki címet és két BL-diadalt ünnepelhetett a gárdával. A 60-szoros válogatott futballista - aki felkerült a FIFA-Aranylabda idei jelöltjeinek 23 fős listájára - májából tavaly márciusban daganatot távolítottak el, ám a májusi BL-döntőben a Manchester United elleni győzelmet követően már ő emelte a magasba a trófeát.