Kajk-kenu

2011 legjobb sprintere szerint nagy presztízscsaták lesznek az erogométers kupán

Nagy csatákra számít Molnár Péter a szombati kajak ergométeres kupán. 2011 legjobb sprintere mellett több válogatott versenyző is rajthoz áll.

„Mi nem használjuk az ergométert a téli felkészülés idején, de ennek ellenére nem hiányozhatok a szombati versenyről” – mesélte Molnár Péter az AquaWorld kupa előtt egy nappal.

A 2011-es év legjobb férfi kajakosa inkább a „hagyományos” téli felkészülésben hisz. „Szerintem ezekben a hetekben, hónapokban kell egy kis pihenőt adnunk azoknak az izomcsoportoknak, amelyekre nagyon komoly munka vár majd a tavaszi, nyári időszakban. Éppen ezért mi nem ergométerrel, vagyis gyakorlatilag kajakozással készülünk, hanem egyéb módszerekkel. Viszont látom, hogy sokan használják ezeket a gépeket, és biztos vagyok benne, hogy azért használják, mert számukra hasznos. Mi másban hiszünk” – folytatta a leggyorsabb magyar sprinter.

Szombaton öt számban mérhetik össze felkészültségüket a női és férfi felnőtt, illetve ifjúsági kajakosok. 1000 és 500 méteren a hat legjobb időt elérő versenyző kerül a döntőbe. 200 méteren az előfutamok időeredménye alapján két középfutamot rendeznek, amelyekből szintén a legjobb hat idővel lehet a fináléba kerülni. Az ígéretek szerint több válogatott versenyző is részt vesz a versenyen, Molnár Péter mellett ott lesz Paksy Tímea, Benedek Dalma, Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és például Beé István is.

„200 méteren indulok, ami a vízen is a fő távom. Biztos vagyok benne, hogy kezdetben mindannyian buliversenynek tekintjük majd, aztán futamról futamra egyre komolyabb presztízscsatákat vívunk egymással. Mindenképpen a tudásom legjavát próbálom adni, de azért azt tudni kell, hogy az ergométer nem szerepel az olimpiai programban. Londonban lesz az év versenye, ott szeretnék majd igazán boldog lenni!” – mosolygott Molnár Péter.