Karrier

A Lille-nél felnyílt Joe Cole szeme, edző szeretne lenni

A 30 éves angol válogatott játékos, Joe Cole tavaly nyáron igazolt a Liverpooltól a Lille-hez, ahol annyira megtetszettek neki Rudi Garcia vezetőedző módszerei, hogy edzői karrierben gondolkodik.

Joe Cole-nak annyira megtetszettek a Lille-nél Rudi Garcia vezetőedző módszerei, hogy edzői karrierben gondolkodik.

Cole egészen tavalyig csak angol klubokban futballozott, de a Vörösöknél nem alkotott maradandót, így a nyáron kölcsönadták a francia bajnoknak. A 30 esztendő támadó középpályás remekül érzi magát a Lille-nél, 23 meccsen nyolc gólt szerzett, és arra is rájött, hogy aktív labdarúgó-pályafutása befejeztével vezetőedzőként kamatoztatná tapasztalatait.

"Az a mód, ahogy Rudi (Garcia) irányítja a csapatot, felnyitotta a szemem a játékot illetően, sokkal jobban állátom a pályát és a taktikát, a hátvédsortól a támadósorig, kiegészítve a középpályások szerepét."

"Ha megnézzük Florent Balmont és Mathieu Debuchy kapcsolatát a pályán (a Lille középpályása és védője - a szerk.), kitűnik, milyen összehangban vannak egymással. Látva ezeket, arra jutottam, hogy egy napon szeretnék edző lenni" - mondta Cole.

Az angol válogatott azt is hozzátette, hogy szerinte a szigetországi klubok taktikailag kevésbé fejlettek a franciákhoz képest labdabirtoklás tekintetében.

"Amikor a Liverpoolban és más angol klubokban játszottam, néha eltűnődtem azon, hogy az ellenfeleink miért birtokolják többet a labdát. Az angol válogatottban ott volt (Steven) Gerrard, (Frank) Lampard, (David) Beckham vagy (Wayne) Rooney, de mégis, például Macedónia ellen, 60 százalékban ellenfelünkél volt a labda, és senki sem tuta, miért" - fogalmazott.