NBA

Nyert a Memphis és a New York

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 38. játéknapja viszonylag izgalommentesen alakult. A New York és a Memphis győzelmével véget vetett rossz sorozatának, a Torontónak viszont nem sikerült két meccsen belül kétszer csodát tennie.

Joe Johnson régi önmagát idézte, és 30 pontot dobott a Toronto ellen, ahol csapata, az Atlanta Hawks 100-77-re nyert. A Hawks egyébként gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, a Bargnani nélkül felálló Raptorsnak egy percig sem adtak esélyt, az első félidőt pedig egy 20-6-os rohanással fejezték be a georgia-iak.

Ezúttal hozta a kötelezőt a Boston, bár vasárnap a Cavs egy hatalmas hajrával fordítani tudott Bostonban, a Celtics most Clevelandben tudott visszavágni Irvingéknek. Bár már 20 ponttal is vezettek a zöldek, a Cavs ismét erőre kapott, és szoros végjátékra kényszerítette a Bostont, amely csak 93-90-re tudott nyerni. A vendégek legjobbja Paul Pierce volt a maga 20 pontjával. Hazai oldalon a 20 egységet termelő brazil center, Anderson Varejao értékelte a meccset: „Jó érzés ilyen meccseket játszani, de ma nem tudtuk megvédeni a hazai pálya előnyét. Sokkal több meccset kell tudnunk nyerni itthon, ez egy kemény vereség volt. Legalább az esélyt megadtuk magunknak azzal, hogy visszajöttünk a meccsbe.

Carmelo Anthony visszatérhetett a kezdőbe, amelynek meg is lett az eredménye, a New York ugyanis 113-86 arányban verte a Detroit együttesét. Anthony 25 pontot szerzett, amivel az egész mezőny legjobbja volt, csapattársa, Tyson Chandler így nyilatkozott Melóról: „A világ egyik legjobb játékosa, nagyon jól osztogatja a labdát, igazán jót tett a csapatnak, hogy visszatért.”

Nyugati rangadón vetett véget a Memphis a négy mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatának. Rudy Gayék hosszabbításban 100-97-re verték a kiváló formát mutató Denver Nuggets csapatát. A macik ismét nagyot harcoltak a meccsért, Tony Allen öt másodperccel a vége előtt egyenlített, majd a hosszabbításban Mayo öt pontjának köszönhetően nyert is a csapat. Vendég oldalon egyébként két kiváló csereteljesítményt is láthattunk, hiszen Al Harrington 23 pontot és 10 lepattanót ért el, mellette pedig Andre Miller sem pihenéssel töltötte játékidejét, ő 20 egységet dobott be a közösbe. A mérkőzés után a Nuggets vezetőedzője, George Karl értékelte a csapat mögött álló időszakot: „Nagyon jó hónap volt a januári, talán a legjobb, mióta Denverben dolgozom.”

Folytatódik a Charlotte gyenge időszaka, a Bobcats ezúttal a Lakers otthonában kapott ki 106-73-ra. Kobe Bryant 24, Andrew Bynum pedig 20 pontot szerzett, ezzel ők voltak a Lakers nyerőemberei. A mérkőzés nem volt sokáig izgalmas, Bryant 18 pontot dobott az első negyedben, amelyet 30-18-ra nyert meg a Los Angeles-i együttes.

NBA
38. játéknap
Toronto-Atlanta 77-100
Cleveland-Boston 90-93
Indiana-New Jersey 106-99
New York-Detroit

Nyert a Memphis és a New York

113-86
Memphis-Denver 100-97 h.u.
Golden State-Sacramento 93-90
LA Lakers-Charlotte 106-73