Serie A

Milito négy gólja sem volt elég az Internek a Palermo ellen

A hazai pályán játszó Lazio 2-0-s győzelmével ért véget a Serie A 21. fordulójának rangadója, amelyen a rómaiak a címvédő Milant fogadták. Az Inter és a Palermo hózáporos mérkőzése gólzáport is hozott, 4-4-es döntetlennel ért véget. A Cagliari ismét meglepte a Romát, a Napoli pedig hazai pályán hullajtott pontokat.

A Lazio-Milan mérkőzés első félideje nagyrészt a vendégek fölényéről szólt, de sok helyzet nem alakult ki, mert a hazaiak védelme masszívan zárt. Ibrahimovic a meccs elején messze volt a kaputól, és nem tudott lendületből támadni, később pedig még egy fűcsomó is megtréfálta a tizenhatoson belül.

A második játékrészben megpróbálta még jobban ráerőltetni az akaratát a címvédő a római együttesre, de egyre veszélyesebbek lettek a Lazio támadásai is. A 76. percben érkezett az első gól, méghozzá a hazaiaktól, amikor Rocchi remekül lépett át egy passzt, Thiago Silva szerencsétlenül ért a labdához, Hernanes pedig így Nesta mellől a jobb alsóba tudott lőni. (1-0)

A hajrában Hernanes kihagyott még egy helyzetet, de a 85. percben a Rocchi bebiztosította a hazai győzelmet: Lulic bal oldali lapos beadására egyedül érkezett, és könnyedén a hálóba vágta a labdát. (2-0)

A Milan tehát továbbra is egyetlen győzelmet tud csak felmutatni a tabella első hét helyezettje ellen (a Roma ellen október végéről), és nem tudta megelőzni a tabella élén a Juventust, amelynek keddi mérkőzése elmaradt.

Diego Milito lő gólt a Palermo elleni mérkőzésen az Interben a Serie A-ban 2012-ben

Az Inter-Palermo meccset hóesésben, félig-meddig letakarított pályán játszották, és a talaj minősége meg is látszott az eredményen. A "korcsolyapálya" a védőknek és a kapusoknak egyáltalán nem kedvezett, a csatárok ellenben lendületből érkezve rengeteg helyzetet alakítottak ki, amikből született is nyolc gól.

A vezetést az első és a második félidőben is a vendégek szerezték meg először, de Diego Milito mindkétszer egyenlíteni tudott (másodszor a Nagatomo lerántásáért megítélt büntetőből). (2-2) Fél órával a meccs vége előtt az argentin csatár az előnyt is megszerezte az Internek, amikor Cambiasso labdájával kilépett, de ezt Miccoli fejjel kiegyenlítette. (3-3)

Percekkel később Milito egy Pazzini által kapu felé sarkazott labdát is bevágott - ezzel negyedik gólját szerezte -, és már úgy tűnt, az Inter ugyanúgy 4-3-ra tud nyerni, ahogy a Palermo szeptemberben hazai pályán, de Miccoli ismét villant, és ő is mesterhármasig jutott, amikor a 85. percben lefutotta a hazai védőket, és a bal alsóba lőtt. (4-4)

A Palermo ezzel a teljesítménnyel megháromszorozta az idegenben szerzett góljai számát, de még mindig nem tudott nyerni egyszer sem Szicíliától távol.

A Cagliari is rácáfolt a statisztikákra, hiszen 20 forduló alatt szerzett 16 találatához négyet tett hozzá csak a Roma elleni mérkőzésen, ezzel az idényben másodszor is legyőzte a Farkasokat.

Az Udinese, ha nem is könnyen, de hozta a kötelező győzelmet a kiesőjelölt Lecce ellen, a Napoli azonban ismét botlott, hazai pályán nem bírt el a szintén az alsóházban található Cesenával, így egyre valószínűbb, hogy lemondhat a nemetközi szereplésről.

Serie A
21. forduló
Lazio-Milan 2-0 (0-0)
gólszerzők: Hernanes (76.), Rocchi (85.)
Inter-Palermo 4-4 (1-1)
gólszerzők: Milito (22., 55. - büntetőből, 61., 69.), illetve Mantovani (17.), Miccoli (52., 66., 85.)
Cagliari-Roma 4-2 (2-2)
gólszerzők: Ribeiro (7., 49.), Pinilla (41.), Ekdal (90+1.), illetve Juan (13.), Borini (34.)
Udinese-Lecce 2-1 (2-1)
gólszerzők: Pazienza (2.), Di Natale (36.), illetve Di Michele (26.)
Napoli-Cesena 0-0
Atalanta-Genoa - elmaradt
Siena-Catania - elmaradt
Bologna-Fiorentina - elmaradt