Férfi kosárlabda

A védekezés volt a szolnoki siker kulcsa

Kedden nagy csatában, 90-81-re nyert hazai pályán a magyar bajnok Szolnoki Olaj az Eurochallenge Kupában, Pór Péter vezetőedző szerint a második félidei védekezésüknek köszönhetik a sikert.

Mint arról korábban beszámoltunk a Szolnok hazai pályán kilenc ponttal verte a francia Elan Chalont a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa nyolcaddöntős szakaszának negyedik fordulójában, ezzel megőrizte esélyét a továbbjutásra.

Pór Péter együttese az utolsó negyed előtt még hátrányban volt, de remek hajrájának és küzdenitudásának köszönhetően a maga javára fordította a mérkőzést. "A meccs eleje nem úgy indult, ahogy szerettük volna. A francia csapat úgy tudott játszani, ami kedvezett nekik, mi viszont nem tudtuk bedobni a helyzeteinket. Tizenöt pontos hátrányunk után is tudtunk újítani, amikor a hármasok is bementek és voltak gyorsindítások is, vissza tudunk jönni. A második félidőben azt a védekezést, amit Franciaországban kaptunk, most mi tudtuk bemutatni. Körülbelül 30 pontra levédekeztük ezt a francia csapatot a második félidőben. Az 10 pontos különbség a végén a technikainak és a büntetőknek is volt köszönhető. A nagyon jól pattanózó franciákat megvertük a lepattanókban is, ami az egyik kulcsa lehetett a győzelemnek. A faultokat sokszor nem ugyanakkora mércével fújták, de szerencsére ezt is elbírtuk." - értékelte a találkozót a Tisza-partiak trénere az olajkk.hu-nak.

A szolnokiak legközelebb egy hét múlva a belga Okapi Aalstarhoz látogatnak.