Serie A előzetes

A Milant a hóvihar sodorhatja az élre vagy Klose tarthatja onnan távol

Kedden már elmaradt a Parma-Juventus találkozó a Serie A 21. fordulójában az Olaszországra hulló nagy mennyiségű hó miatt, és szerdán további két találkozót elhalasztanak, a Milan várhatóan le tudja játszani a maga meccsét, így megelőzheti a tabella élén a Juvét. Igaz, Ibrahimovicéknak ehhez a Lazio ellen kellene idegenben nyerniük.

Lazio-Milan
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: X

Az utóbbi fordulók eredményei miatt az első két helyen álló Juventus és Milan kisebb előnyt szereztek a többiek előtt, és a piros-feketék sokat tehetnek azért, hogy egy veszélyes riválist messze leszakítsanak magukról. Ha nyerni tudnának Rómában, akkor a Lazio tíz ponttal kerülne mögéjük, ráadásul a hóhelyzet miatt elmaradt a Juve keddi meccse, így a piros-feketék egyúttal az élre is kerülhetnének. Az ő javukra szól, hogy egy héttel ezelőtt 3-1-re verték a Sasokat a kupában, és az égszínkékek azt megelőzően az Intertől is kikaptak.

Ugyanakkor a Milan mellett a római volt az a nagycsapat, amelyik a hétvégi fordulóban hozta a papírformát, és nyerni tudott idegenben a Chievo ellen. A Lazio az átigazolási időszak végén eladta ugyan Djibril Cissét a Queens Park Rangersnek, de a különc francia csatár egyébként sem tudott sokat hozzátenni az ősszel a csapat teljesítményéhez. A Milannak ugyan a bajnokságban és a kupában is lőtt egy-egy gólt, de ezeken kívül csak az Európa Ligában tudott eredményes lenni, az olaszországi sorozatokban egyszer sem. Miroslav Klose viszont továbbra is ott van az együttesben, és ő is szerzett gólt a piros-feketék ellen szeptemberben, no meg még tízszer betalált a bajnokságban.

Miroslav Klose és a Lazio játékosai örülnek egy gólnak a Serie A-ban 2011-ben

Massimo Allegri helyzete nem sokat változott a hétvégéhez képest, azt tudja pályára küldeni, aki nem sérült. A Cagliari ellen Emanuelson, Mesbah vagy épp Robinho teljesítménye elég volt, az persze már kérdéses, hogy a Lazio ellen ők mire lesznek képesek.

A Serie A-ban a Lazio az a furcsa élcsapat, amelyik idegenben jobban teljesített eddig, mint otthon. Az Olimpicóban tíz meccsből csak négyet tudtak megnyerni Kloséék, míg idegenben már hat győzelemnél járnak.

Inter-Palermo
20:45
hatharom-tipp: 1

A kiesőjelölt Lecce ellen illett volna az Internek megszerezni a három pontot a hétvégén, de ebből végül egy sem lett, így van mit kijavítani Cambiassóéknak. A Palermo ellen Thiago Motta már nem segíthet, mivel eligazolt Párizsba, így a középpályán akár a felállásban is várhatók változások, nem csak az összeállításban.

A kék-feketéktől az eddigi eredmények alapján legalább annyira elvárható a győzelem, mint Leccében lett volna, hiszen a hazai pályán tízből nyolcat nyerő Palermo idegenben még egyetlen diadalt sem tud felmutatni. Mindössze három döntetlentjük van Miccoliéknak, a Lazio, a Parma és a Novara otthonából, és csak két gólt lőttek a tíz mérkőzésükön. Igaz, hogy az ősszel lejátszott első fordulóban egy 4-3-s sikert értek el az Inter ellen, de azt a kék-fekete együttest még Gian Piero Gasperini irányította, és azóta Claudio Ranieri szépen összerakta a csapatot.

Napoli-Cesena
20:45
hatharom-tipp: 1

A nápolyiak ugyanúgy eddig ugyanúgy folytatták a botladozást a bajnokságban, mint egész ősszel tették, pedig mostanában nincsenek BL-meccsek. Mégis 3-2-re kikaptak Genovában vasárnap, ráadásul mindkét góljukat a hajrában, 3-0-s Genoa-vezetés után szerezték, amikor a hazaiak már visszavettek egy kicsit a tempóból. Stabilnak és megbízhatónak a hazai pályán elért eredményeik alapján sem mondhatjuk őket, de ha reménykedni akarnak a jövő őszi nemzetközi szereplésben, akkor a kiesőjelölt Cesena ellen kötelező nyerniük. Walter Mazzarrinak elvileg nincsenek sérültjei, így a csapat összeállítása nem lehet akadálya ennek az elvárt győzelemnek.

Caglari-Roma
20:45
hatharom-tipp: X

A Roma is azok közé a csapatok közé tartozik, amelyek meglepetésre botlottak a legutóbbi fordulóban, így a Farkasoknak is nagy szükségük lenne a pontokra. Kérdés, hogy annak a Cagliarinak az otthonában, amelytől hazai pályán kikaptak szeptemberben, meg tudják-e szerezni őket. Az biztos, hogy a Tottiék az utóbbi hónapokban sokkal jobb formát mutatnak, mint a szezon elején, és a szardíniai együttesről is kiderült már, hogy annyira nem acélosak, mint azt az első lejátszott fordulóban mutatták. Gólszerzésben kimondottan gyengék (csak 16 találatuk van), és inkább a döntetleneket halmozzák, mint a győzelmeket. Különösen otthon, ahol már hatszor ikszeltek két-két győzelem és vereség mellett.

Udinese-Lecce
20:45
hatharom-tipp: 1

A Zebracsikók múlt szombaton rangadót vesztettek a Juventus ellen, így - bár még mindig harmadikok, és a lemaradásuk is csak hat pont - kiderült, hogy valószínűleg komolyan nem tudnak beleszólni a bajnoki címért folyó harcba. Otthon ugyanakkor eddig nagyon stabilan hozták az eredményeiket, csak a Juve tudott tőlük pontot rabolni decemberben. Az ellenfeleik ugyan szinte mind kisebb csapatok voltak Udinében, és bár a Lecce nagy meglepetésre legyőzte az Intert, idegenben eddig csak a kiesési rangadókon tudott villogni.

Serie A, 21. forduló
További mérkőzések
Atalanta-Genoa 18:00
Havazás miatt elmarad.
Siena-Catania
Havazás miatt elmarad.
Bologna-Fiorentina
Havazás miatt elmarad.