Vasas

Nyílt levélben követelik a tulajdonosváltást a csapat szurkolói

Nyílt levelet tett közzé a Vasas Szurkolók Szövetsége, mert "az elmúlt napok eseményei után úgy gondoljuk, hogy egyértelműen, határozottan ki kell nyilvánítanunk véleményünket!"

"Tisztelt Vasas Szurkolók, Kedves Barátaink!

Az elmúlt napok eseményei után úgy gondoljuk, hogy egyértelműen, határozottan ki kell nyilvánítanunk véleményünket!

Amikor a Vasas SC elnöksége pályázatot írt ki a Vasas futballcsapatának működtetésére, láttunk esélyt arra, hogy korrekt, a folyamatos fejlődést szem előtt tartó, kiszámítható tulajdonos kerüljön labdarúgó csapatunk élére. Mára kiderült, ebből semmi nem valósult meg!

Annak ellenére, hogy ismereteink szerint Faragó Attila a Vasas Futball Kft-t tartozások nélkül vette át, mára a játékosoktól a beszállítókig a háttérben rengetegen az elmaradt járandóságukat követelik. A helyzetet tovább rontják a Kft. vezetőinek megnyilvánulásaiban megjelenő „füllentések”, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok („nem leszünk légiósok gyűjtőhelye”, az Akadémiára építünk, 400 milliós költségvetés, nincsenek fizetési elmaradások stb.)! Nem tudjuk, hogy a tulajdonos saját anyagi érdekei miatt nem akarja, vagy nem képes rendezni a tartozásokat, de ez minket a legkevésbé sem érdekel.

Eddigi tevékenysége alapján a jelenlegi tulajdonos vezetésével tehát nem látjuk biztosítottnak a Vasas futballcsapatának korrekt körülmények közötti további működtetését! A Vasas Szurkolók Szövetsége és az Armata 2006 szurkolói csoport ezért felszólítja a Vasas SC elnökségét, hogy mindent tegyen meg a Faragó Attilával kötött adásvételi szerződés felbontásáért! Támogatjuk az SC minden ilyen irányú lépését és elhatárolódunk a Kft. további működésétől. Klubunk hagyományai, tisztességünk megőrzése követeli ezt a lépést, még akkor is, ha ez ideiglenesen első osztályú tagságunk elveszítésével is járhat! Meggyőződésünk, hogy a becsület fontosabb, mint percemberek pillanatnyi anyagi érdekeinek figyelembe vétele!

A várható perek megindulása előtt pedig kérjük az elnökséget, hogy vizsgálják felül a Vasas SC jogi képviselőinek további megbízását. Ebben az esetben tevékenységük eredménye a nullával egyenlő, az adásvételi szerződés körültekintő megfogalmazásával nem kerülhettünk volna ilyen helyzetbe! Kérjük továbbá Markovits László elnök urat, hogy –amennyiben a szerződés szövege ezzel ellentétes rendelkezést nem tartalmaz– a tisztánlátás érdekében hozza nyilvánosságra a Híd Zrt-vel kötött eredeti adásvételi szerződést.

Hajrá Vasas!

Vasas Szurkolók Szövetsége és Armata 2006
"