Férfi vízilabda

Nem vallottam szégyent - Baksa László

A szegedi kapus úgy véli, ha a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is jól véd, akkor benn marad a válogatott keretben.

A magyar férfi vízilabda-válogatott bronzérmet szerzett az eindhoveni Európa-bajnokságon. Baksa László kapus elismerte, utólag már a bronzéremnek is tud örülni.

"Az Eb előtt nem írtam volna alá a harmadik helyet, győzni mentünk ki, de így utólag a bronzérem miatt mégiscsak kellemes szájízzel tértem haza - mondta Baksa a Délmagyarnak. - Ez volt az első felnőtt világversenyem, azt gondolom, nem vallottam szégyent. Azért jó volt már megjönni, hosszú volt a kint eltöltött 17 nap. Az meg kimondottan jót tett a lelkemnek, hogy nem csak epizodistának számítottam, több mérkőzést is rám bízott Kemény Dénes szövetségi kapitány, olyanokat is, amelyeknek nagy volt a tétjük."

Baksa László mostantól a Szegedre koncentrál - Fotó: MTI

Ilyen volt a Montenegró elleni elődöntő, amelyen a kapitány a harmadik negyed elején váltott, a Szeged kapusa helyett Szécsi Zoltánt küldte a vízbe

"Hazafelé úgy jöttünk, hogy Eindhovenből Amszterdamig vonattal utaztunk, ezen az úton jó húsz percet beszélgettem Dénessel. Elmondta, elégedett volt az Eb-szereplésemmel, az elődöntőn nem azért cserélt le, mert rosszul védtem, de úgy érezte, a hajrában Szecska nagyobb segítségére lehet a csapatnak. Nem sokon múlt, hogy így legyen, sajnos balszerencsések voltunk. De az olaszok másodszori legyőzése után a 2008-as olimpiát követően először lettünk érmesek, ez azért fontos volt a londoni olimpia előtt.

A játékos mostantól a klubcsapatára koncentrál, de természetesen a fő cél a londoni olimpia.

"Szombaton a Debrecen elleni meccsel megkezdődik klubcsapatommal a remélhetőleg dicsőséges tavaszi hadjáratunk. Jól kell védenem a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, és ha ez így lesz, akkor biztos vagyok abban, hogy benn maradok a válogatott keretében, és lesz esélyem."