NB I

Nagy Ferenc a hétvégére rendezné a ZTE anyagi helyzetét

  • MTI

A ZTE FC elnöke bízik benne, hogy a hétvégére több szerződést is sikerül megkötnie, és a labdarúgócsapat folytatni tudja a bajnokságot az élvonalban.

"Naponta tárgyalok szponzorokkal" - mondta az MTI-nek kedden Nagy Ferenc. - "Egyelőre konkrét megállapodásról nem tudok beszámolni. Nagyon bízom benne, hogy a hétvégére több szerződést is sikerül megkötnöm, és a ZTE folytatni tudja a bajnokságot."

Nagy Ferenc, a Zalaegerszegi TE elnöke telefonál

A futballklubnál, amely jó ideje súlyos anyagi gondokkal küzd, a bajok 2011 októberében kezdődtek, s - amint arra az elnök is emlékeztetett - miután egy nagyobb szponzor által beígért összeg nem érkezett meg a klub számlájára, mára a ZTE FC-nek a játékosokkal és a szakmai stábbal szemben fennálló adóssága mintegy 200 millió forintra nőtt. A ZTE vezetése játékoseladásból is szeretett volna javítani a helyzeten, s bár öt labdarúgó iránt is volt érdeklődés, a vevők többsége - értesülve a klub sanyarú anyagi állapotáról - jóval áron alul kívánta megvásárolni a kiszemelt futballistákat, így az üzlet meghiúsult.