Király Kupa

Llorente duplájával idegenben szerzett előnyt a Bilbao a meglepetéscsapat ellen

A világbajnok Fernando Llorente két góljával 2-1-re nyert idegenben az Athletic Bilbao a Mirandés ellen a spanyol Király Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

A Bilbao rögtön támadólag lépett fel a korábban a Villarrealt, a Racing Santandert és az Espanyolt is búcúztató Mirandés otthonában, és ennek a 18. percben már meg is lett az eredménye. De Marcos adott be a bal oldalról, a hosszún pedig Llorente emelkedett, és a hálóba fejelt. (0-1)

Az Athletic Bilbao játékosai örülnek Fernando Llorente Mirandés ellen szerzett góljának a Király Kupában 2012-ben

Gyorsan megszületett a center második gólja is, a 27. percben a bal oldalról tologatta befelé a labdát a tizenhatoson belül, a védők pedig csak hátráltak, így középre érve könnyedén lőhette vissza a játékszert a röbid alsóba. (0-2)

A vendégek a kétgólos vezetés tudatában jócskán visszavettek, a második félidőben behúzódtak a saját térfelükre, így egyre több helyzetet tudott kialakítani a harmadosztályú együttes.

A hosszabbítás elején aztán a Mirandésnek sikerült is szépíteni, Camilo ért oda a kapu elé, és kissé a bal oldalról lőtt Iraizoz hálójába. (1-2)

A párharc állása tehát szoros, de az idegenben szerzett két góllal mindenképp a Bilbao tekinthető a továbbjutás esélyesének. A visszavágót február 7-én rendezik.

Király Kupa
Elődöntő, első mérkőzés
Mirandés (III)-Athletic Bilbao 1-2 (0-2)
gólszerzők: Camilo (90+1.), illetve Llorente (18., 27.)