Kézilabda

Elkápráztatott a férfi csapat szereplése - Karl Erik Böhn

A Győri Audi ETO KC norvég vezetőedzője, Karl Erik Bohn a kezi.hu-n vezetett blogjában dicsérte a szerbiai Európa-bajnokságon nyolcadik helyen végző magyar csapatot.

A skandináv szakember saját bevallása szerint valamennyi mérkőzését látta a Mocsai-csapatnak.

"A szerbiai Európa-bajnokságon minden meccsünket láttam, a torna összes találkozójára viszont nem volt időm. Meccsünket, többes számban, mert amikor a magyar válogatott pályára lép, egyértelmű kinek a győzelméért szurkolok, de ez természetes, hiszen itt élek a magyar emberek között, akik nagyon segítőkészek velem szemben. Valósággal elkápráztatott a férfi csapatunk szereplése, győzni akarása és csapatszelleme, legfőképp a spanyolok és a franciák elleni meccsek - legyőzni a világbajnokot, ez olyan teljesítmény, amire évek múlva is büszke lehet a sportág. Mindenkit megverni viszont nem lehet, ez törvényszerű, főleg nem egy olyan tornán, ahol nyolc-kilenc csapatnak is esélye volt a döntőbe jutásra. - írta ehavi blogbejegyzésében a magyar női kézilabda válogatott szövetségi kapitánya.

A hétvégén fény derült arra is, hogy a mieink majd Norvégia ellen kell, hogy kivívják a 2013-as világbajnokságon való szereplést. Karl Erik Böhn szerint ez a párharc rendkívül kiélezett csatát hoz majd.

"A férfi kézilabdában sokkal kisebbek a különbségek a csapatok között, nagyon gyilkos játék. Hallottam, hogy a magyar válogatott Norvégiával játszik majd a világbajnokságért. Erre csak azt tudom mondani, hogy mindkét félnek nehéz dolga lesz, ha nyerni akar, mert a norvégok ugyan most nem szerepeltek jól, nagyon erősek, főleg otthon."