Serie A

Hat pontot érő Juventus-győzelem

  • Bodnár Gergő

A Juventus az Udinese elleni rangadót is megnyerte, és továbbra is hibátlan az olasz élvonalbeli bajnokságban.

Megállíthatatlannak tűnik a Conte vezette Juventus  „Una vittoria vale sei punti” Ezzel a mondattal kezdte értékelését Antonio Conte az Udinese elleni győztes mérkőzés után. A Juventus edzőjének ismét igazat kell adnunk, csapata valóban hat pontot érő győzelmet aratott. 

„A találkozó vége felé egy kicsit érződött rajtunk a hétközi Roma elleni kupamérkőzés, de összességében elégedett vagyok. Tartottam a meccstől, hiszen egy olyan klub volt az ellenfelünk, melyben nagyon jó játékosok játszanak, mégis sokszor kiscsapatként kezeljük az Udinesét. Mindenki láthatta korábban, hogy Guidolin milyen remek munkát végez, nem véletlenül zártak az előző bajnokságban előttünk. Ezúttal is volt némi gondunk velük, hiszen határozottan megszállták a középpálya közepét, így nehezen tudtuk irányítani a játékot.”- mondta a szombat esti 2-1-es győzelmet követően a Sky Sport televíziós csatornának a Juventus edzője.

A Juventus nagyon fontos három pontot szerzett

Antonio Conte az ellenfél dicsérete mellett a remekül teljesítő Giaccherinit is kiemelte saját csapatából, mondván, nagyon jó üzenet az alsóbb ligákban játszóknak a Cesenától megszerzett középpályás példája. A Juve játékosa 2008-ban még a negyedosztályú Paviában szerepelt, Giaccherini manapság pedig fontos embere a listavezető torinói klubnak. „Valanga Juve” vagyis „Juve lavina”. Ezzel a címmel és a 2 gólt szerző Matri hatalmas fotójával jelent meg vasárnap a Tuttosport. A Corriere dello Sport sem finomkodott a jelzőket illetően „Micsoda Matri, micsoda Juve” - olvashattuk a római lap vasárnapi első oldalán.

A La Gazzetta dello Sport a Juventus szakvezetőjét, Antonio Contét idézte, aki kiemelte, hogy csapata megmutatta, szenvedve is tud nyerni. A rózsaszín újság a duplázó Alessandro Matrit is megszólaltatta.  „Az előző évem egészen jól alakult, az idei szezon pedig minden várakozásomat felülmúlja. Nagyon jó csapatban játszhatok, Borriello érkezése, vagyis a konkurencia pedig külön motivál. Bár azt hiszem, egy élcsapatban teljesen normális, hogy remek játékosok küzdenek a kezdőbe kerülésért”- nyilatkozta a csatár, aki már 9 gólt lőtt ebben az idényben (Matri pályafutásának legeredményesebb szezonjában, még a Cagliari labdarúgójaként 2010-ben 13 gólig jutott).

Az olasz válogatott támadó volt klubtársáról, Nainggolanról is beszélt. Matri elmondta, nagyon örülne, ha hozzá hasonló módon a belga középpályás a Juventusban folytatná pályafutását. A Juvéval ellentétben felemás hétvégét zártak a milánói klubok.  Vasárnap este a Milan hozta a kötelezőt, és 3-0-ra megverte a Cagliarit, az Inter viszont 7 veretlen bajnoki után kikapott a Lecce otthonában. Ráadásul a félidőben lecserélt Sneijder a hírek szerint Pazzini mellett Claudio Ranierivel is összeveszett. Az Inter edzője a találkozó után takitikai változtatásokkal indokolta a holland lehozatalát, majd kijelentette, mostantól cél a 3. hely megszerzése. Végül nézzük az osztályzatokat.  A Sky Sport internetes oldalán az Udinese ellen két gólt szerző Matri 7.5-el lett a mezőny legjobbja, míg a góllövőlistát már egyedül vezető (a Cagliari ellen góllal és gólpasszal záró) Ibrahimovic "a meccs legjobbja" cím mellett szintén 7.5-es osztályzatot kapott.