Átigazolás

A Zenit megegyezett a Monacóval Huszti ügyében

Orosz források hétfőn arról számoltak be, hogy Zenit megegyezett a francia másodosztályban szereplő AS Monacóval Huszti Szabolcs átigazolásáról, a Monacónak már csak a középpályással kell megállapodnia szerződése személyes részleteiről.

A Zenit megegyezett a Monacóval Huszti ügyébenA hírről több más orosz portál mellett az állami hírügynökség, a RIA Novoszti is beszámolt. E szerint az orosz Premjer Liga címvédője elfogadta a franciák ajánlát, a tavaly a másodosztályba csúszott Monacónak már csak Husztival kell megállapodnia.

"Mindkét fél elégedett volt a transzfer részleteivel, a Zenit nem gördített akadályt a játékos távozása elé, akinek szerződése 2012 végén jár le. Most a Monaco képviselőinek kell megegyezniük a magyar futballistával a szerződés személyes részleteiről" - írja a RIA Novoszti.

A 28 esztendős labdarúgó iránt a Premier Legague-ből is érdeklődtek, a West Bromwich Albionnal tárgyalásokat is folytatott Huszti, de a hétvégén Roy Hodgson menedzser kijelentette, hogy a meccshiány miatt nem igazolják le, de nyáron visszatérhetnek ügyére. A középpályás sorsa a jelek szerint még januárban megoldódhat, a nagy múltú, de 2011-ben az élvonalból kiesett Monaco ragaszkodik hozzá.

Huszti 2009-ben írt alá a Zenithez akkor magyar átigazolási csúcsnak számító 3 millió euróért, két év alatt 51 mérkőzésen 4 gólt szerzett.