Bundesliga

Szalai kiállítást és büntetőt harcolt ki, simán nyert a Mainz

A Mainz Szalai Ádámmal a kezdőcsapatban bő negyedóra alatt eldöntötte a Freiburg elleni összecsapást a Bundesliga 19. fordulójában.

Szalai Ádám nagyot harcolt - Fotó: AFP

Hosszú sérülése után először kapott a kezdőcsapatban helyet a bajnokságban Szalai Ádám a mainzi együttesben. Már a 3. percben megszerezte a vezetést a hazai pályán játszó Mainz: Choupo-Moting lépett ki Polanski indításával, majd kilőtte a hosszú sarkot 14 méterről (1-0). Nem állt le a gyors vezetés után Thomas Tuchel csapata, Diagné rúgott oda a gólhelyzetben kiugró Szalainak, amiért ő piros, a Mainz pedig tizenegyest kapott. A büntetőt Polanski váltotta gólra (2-0). A 14. percben már három volt az előnye a vendéglátóknak, Caligiuri adta Choupo-Motingnak, aki 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt (3-0).

Ezt követően Szalai pillanatai következtek: a 22. percben szabadrúgását fogta a kapus, majd pár perccel később megpattanó lövését kellett hárítania. Az első félidő Soto szabadrúgásával végződött, ám komoly veszélyt nem jelentett, így is maradt a háromgólos vezetés a szünetben.

A fordulás után már nem pörgött ugyanazon a sebességen a Mainz, a Freiburg pedig a Newcastle-ba szerződő Cissé nélkül, ráadásul 10 emberrel veszélytelen volt a kapura. A 65. percben Szalai Ádám helyett Yilmaz lépett pályára. A 68. percben így is szépíteni tudott a vendégcsapat: egy szöglet után Krmas remek mozdulattal, sarokkal vette be a kaput (3-1). További gólokra azonban már nem volt ereje a vendégeknek, így maradt a 3-1-es mainzi győzelem.

Bundesliga
19. forduló
Mainz-Freiburg 3-1
Gólszerző: Choupo Moting (3., 17.), Polanski (6.-11-esből) ill. Krmas (68.)
Kiállítva: Diagne (4.)