FA Kupa

McLeish az Aston Villával is legyőzné az Arsenalt

Az angol labdarúgó FA Kupa 4. fordulójából két mérkőzés maradt vasárnapra. A Sunderland a másodosztályú Middlesbrough-t fogadja, míg a legutóbbi két bajnoki meccsét elbukó Arsenal az Aston Villát látja vendégül.

Arsenal-Aston Villa 17:00 Hathárom-tipp: 1

Az Aston Villa legutóbbi fellépésén győzelemmel távozott az Emiratesből (Premier League, 2011. május), és a kupamérkőzésre sem esélytelenül utazik, hiszen amíg Alex McLeish együttese szilveszter óta csak egyszer kapott ki, az Ágyúsok utóbbi öt meccsükből hármat elveszítettek, egy hete a Manchester United hagyta el győztesen Londont. Igaz, ez nem a bajnokság, hanem az FA Kupa, de Arséne Wenger már az előző forduló előtt bevallotta, hogy a bajnokságra fókuszálnak és arra, hogy Bajnokok Ligáját érő helyen végezzenek, az FA Kupa "csak" bónusz. Ezzel szemben az olyan középcsapatok, mint a Villa, a rangsorban a PL után következő sorozatokba kapaszkodhatnak.

Alex McLeish örül a Birmingham City győzelmének az Arsenal ellen az Angol Ligakupa döntőjében 2011-ben

Jack Wilshere és Bacary Sagna sérült, Chamakh és Gervinho az Afrikai Nemzetek Kupáján vitézkedik, Johan Djourou megsérült az MU ellen, a fiatal Nicholas Yennaris helyettesítheti. A vendégeknél Charles N'Zogbia a maródi.

Noha az Arsenalnál nem az FA Kupa-siker a fő célkitűzés, Arséne Wenger irányítása alatt 33 hazai kupamérkőzésből mindössze egyet veszített el az együttes. Idén kétszer kapott ki a csapat az Emiratesben, míg a Villa utoljára még 2000-ben tudott felülmúlni élvonalbeli csapatot a sorozatban. Az oroszlánok hétszeres győztesek, amivel az örökrangsor második helyén állnak, de a legutóbbi siker 1957-ben volt, döntőt 2000-ben játszottak utoljára. Alex McLeish kupameccsről viszont jó emlékeket őriz a londoniak ellenfeleként, tavaly a Ligakupa fináléjában a Birmingham Cityvel megverte az Ágyúsokat.

FA-kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért):
A vasárnapi program:
Sunderland-Middlesbrough (II.) 14:30 Tv: Sport Klub
Arsenal-Aston Villa 17:00 Tv: Digi Sport
 
Szombaton:
Brighton & Hove Albion (II.)-Newcastle United 1-0 (1-0)
Derby County (II.)-Stoke City 0-2
Bolton Wanderers-Swansea City 2-1
Leicester City (II.)-Swindon Town (IV.) 2-0
Sheffield United (III.)-Birmingham City (II.) 0-4
Hull City (II.)-Crawley Town (IV.) 0-1
West Bromwich Albion-Norwich City 1-2
Stevenage (III.)-Notts County (III.) 1-0
Blackpool (II.)-Sheffield Wednesday (III.) 1-1 - újrajátszás
Millwall (II.)-Southampton (II.) 1-1 - újrajátszás
Queens Park Rangers-Chelsea 0-1 (0-0)
Liverpool-Manchester United 2-1 (1-1)
 
Pénteken:
Everton-Fulham 2-1 (1-1)
Gólszerző: Stracqualursi (27.), Fellaini (73.), illetve Murphy (14. - tizenegyesből)
 
Watford (II.)-Tottenham 0-1 (0-1)
Gólszerző: Van der Vaart (42.)