Australian Open

Ez volt karrierem legnagyobb sikere Wimbledonnal együtt - Djokovics

  • MTI

A címvédő, a világranglistán éllovas és első helyen kiemelt szerb Novak Djokovics nyerte a férfi egyes küzdelmeit az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben drámai csatában, öt játszmában győzött a másodikon rangsorolt spanyol Rafael Nadal ellen Melbourne-ben a Rod Laverről elnevezett stadionban.

"Jó reggelt mindenkinek! Ez volt pályafutásom legkeményebb meccse, és örülök hogy részese lehettem ennek a nagy csatának" - mondta a vesztes Rafa Nadal.

"Rafa, ma tenisztörténelmet írtunk, és sajnos csak egy győztes lehetett. Remélem, még sok döntőben találkozunk. Ez volt karrierem legnagyobb sikere Wimbledonnal együtt, ahol mindig is nyerni akartam. Büszke vagyok arra, hogy hat órán át játszottam Nadallal, és a történelem része lehettem. Sírni tudnék, de a fájdalom és a szenvedés mellett csodálatosan érzem magam" - fogalmazott a világelső, immár ötszörös GS-győztes Djokovics.

A címvédő, a világranglistán éllovas és első helyen kiemelt szerb Novak Djokovics öt óra 53 perc alatt győzte le Nadalt.

Az összecsapás 5 óra 53 percig (!) tartott, ez csúcsnak számít az Australian Openen, a korábbi rekordot (5 ó 14 p) szintén a spanyol játszotta a 2009-es elődöntőben, honfitársa, Fernando Verdasco ellen. Ez volt egyúttal minden idők leghosszabb GS-fináléja is a nyílt érában, az eddigi rekord 1988 óta élt, amikor a US Open döntőjében a svéd Mats Wilander 4 óra 54 perc alatt nyert a cseh Ivan Lendl ellen.