Vízilabda Eb

2008-ban Eb-bronz után olimpiát nyertünk - Kemény Dénes

  • MTI

A magyar férfi válogatott bronzérmet szerzett az eindhoveni vízilabda Európa-bajnokságon, miután a vasárnapi helyosztón 12-9-re nyert a világbajnoki címvédő olaszok ellen. A remekül védő Szécsi Zoltán egy brazil szappanoperához hasonlította a mérkőzést, míg Kemény Dénes szövetségi kapitány reméli, hogy az idei eredmények a négy évvel ezelőtti forgatókönyv szerint alakulnak.

"Közepes játékkal maximális eredmény, tömören így jellemezhetném a meccset, amely rendkívül hullámzó volt, hol mi, hol ők álltak jobban. Hogy mit kértem a srácoktól az utolsó szünetben? Hogy nyerjék meg 6-1-re az utolsó negyedet. Megtették. A mérkőzést az tette különösen nehézzé, hogy az olaszok minden, pólón kívüli tudásukat is bevetették, miközben nálunk néhány fontos játékos nem a legjobbját nyújtotta - ma sem. London? Hirtelenjében Málaga, a 2008-as Eb jut eszembe. Ott hasonlóképpen nagy harcban, nagyon nehéz meccsen szereztük meg ugyancsak a bronzérmet, aztán Pekingben olimpiai bajnokok lettünk..." - fogalmazott Kemény Dénes szöveségi kapitány a mérkőzés után.
    
"Volt már ilyen az életemben, a 2005-ös montreali vb elődöntőjében a görögöknek is ugyanennyit lőttem. Örülök az "ismétlésnek". Döntő volt, hogy háromgólos hátrányban sem adtuk fel, akartuk nagyon ezt a bronzérmet, és tettünk is érte. És végre nekünk jött ki a lépés, végre meglett az elvégzett sok-sok munka eredménye. Hogy leszek-e négyszeres olimpiai bajnok? Meglátjuk, mit hoz London, én nagyon szeretnék újból aranyérmes lenni. Benne van a csapatban, hogy nyerjünk Londonban is" - mondta a csapatkapitány, Biros Péter, aki egymaga hatot lőtt a tizenkét magyar találatból:

"Olyan volt ez a meccs, mint egy brazil szappanopera: rendkívül fordulatos..." - tette hozzá a kapuban parádézó Szécsi Zoltán.