Női vízilabda Eb

Most már az olimpiai arany a cél - Drávucz Rita

  • MTI

A magyar női vízilabda válogatott Oroszország felett aratott győzelmével megszerezte a harmadik helyet az Eindhovenben zajló Európa-bajnokságon. Merész András szövetségi kapitány hajnalig tartó mulatozást tervez.

Szombat délután a magyar női válogatott bronzérmet szerzett az eindhoveni vízilabda Európa-bajnokságon, miután a szombati helyosztón 9-8-ra nyert a tornára háromszoros címvédőként érkezett oroszok ellen.

Merész András szövetségi kapitány nagyon boldog volt a mérkőzés után. "Most, talán hajnalig is akár, ünneplünk, s örülünk a sikernek, aztán jönnek újból a dolgos hétköznapok, mert én nemcsak turistaként szeretnék eljutni a nyáron olimpiának otthont adó Londonba. Ehhez persze eredményesen kell szerepelnünk az áprilisi, trieszti olimpiai kvalifikáción, ahol csak akkor lehetünk ott az első négyben, ha folytatjuk a megkezdett kemény munkát, s ehhez - ahogy eddig, ez után is - megkapom a segítséget a válogatottakat adó kluboktól."
Drávucz Rita csapatkapitány pedig nem mást tűzött ki célul, mint a londoni győzelmet.  "Immár az olimpiai arany a cél, ahogy azt én kezdettől mondom, és tartom továbbra is. Itt az Eb-n meglett a bronzérem egy roppant erős orosz válogatott legyőzésével, amelyet pedig meglehetősen segítettek a játékvezetők. De hát így még édesebb a siker íze..."