Bundesliga

Első idei győzelmére készül a Bayern, BL-indulásért küzd a Leverkusen Brémában

Múlt pénteki veresége után szombaton hazai pályán, a kilencedik helyen álló Wolfsburg ellen szerezheti meg első idei győzelmét a német Bundesliga 19. fordulójában az éllovas Bayern München együttese.

Bayern München-VfL Wolfsburg 15:30
hathárom-tipp:1
eurosport-tipp:1

A tabellán a címvédő Borussia Dortmunddal, valamint a Schalkéval azonos pontszámmal álló müncheniek a jelenleg negyedik Mönchengladbach otthonában kaptak ki simán, 3-1-re a múlt héten, ennek ellenére a játékosok magabiztosan készülnek hétvégi meccsükre.

"Meg fogjuk mutatni, hogy a múlt heti mérkőzés csak kisiklás volt, semmi több" - nyilatkozta Holger Badstuber, a bajorok válogatott védője.

A Bayern számára egyébként ismerős lehet a mostani helyzet, ugyanis az őszi szezont szintén a Gladbachtól elszenvedett vereséggel indította, s azt követően nyolc meccsen át maradt veretlen úgy, hogy  csak egy döntetlent játszott.

A Wolfsburg és a Bayern München játékosa küzdenek a labdáért a két csapat mérkőzésén a Bundesligában 2011-ben

Borussia Dortmund-1899 Hoffenheim 15:30
hathárom-tipp:1
eurosport-tipp:1

A 19. fordulóban a Dortmund a nyolcadik Hoffenheimet fogadja. Holger Stanislawski, a vendégek szakvezetője meglepetésre számít.

"A BVB megmutatta, hogy lenyűgöző formában van, tudjuk, hogy milyen minőséget képviselnek. Senki sem bízik bennünk, de mi mindent beleadunk a szombati 90 percbe. Szeretném, ha egy ilyen magas szintű csapattal is szembe tudnánk szállni. Nem játszunk mindig kirobbanó formában, tisztában vagyunk a hiányosságainkkal. A védelmünk nagyon stabil lett, de a támadójátékunk nem megfelelő. Ezért dolgozunk, de ez egyik napról a másikra nem tud megváltozni" - mondta a szakember.

A Dortmundnál a legnagyobb hiányzó Mario Götze, valamint Zidan játéka is kétséges. Roman Weidenfeller viszont teljes értékű munkát tudott már végezni a héten.

Hertha BSC-Hamburger SV 15:30
hathárom-tipp:x
eurosport-tipp:x

A tabellán két egymás mögött álló csapat találkozik a német fővárosban szombat délután. A Hamburg nagy verésbe szaladt bele az előző fordulóban a Dortmund ellen, most ezt próbálnák kijavítani.

"Lehet, hogy a BVB ellen egy kis bátorság hiányzott a játékunkból. Talán túl nagy nyomás alá tettük magunkat azzal, hogy nyerni szerettünk volna. Meg persze a Dortmund is remekül játszott, ezek vezettek a vereséghez. Feltételezésem szerint a Hertha ellen jobban fog játszani a csapatom, mint tette azt egy hete. A Hertha hazai pályán majd bizonyítani akar az új edzőnek és harcolni fog. Nagyon pörgős meccset várok" - mondta Thorsten Fink, a HSV trénere.

Werder Bremen-Bayer Leverkusen 15:30
hathárom-tipp:1
eurosport-tipp:x

Nem úgy szerepel a Bayer Leverkusen, ahogyan azt sokan várták a szezon előtt. Jupp Heynckes távozása után nyáron új szakember érkezett a csapathoz Robin Dutt személyében. A Bajnokok Ligájában nem is volt gond a szerepléssel, a csapat továbbjutott egy egyáltalán nem könnyű csoportból, de ezalatt a bajnokságban nagyon lemaradt a riválisoktól. A gyógyszergyáriak mindössze a 6. helyen állnak a tabellán, 8 ponttal lemaradva a dobogós helyezésektől. A minimális cél Duttal szemben az volt, hogy harcolja ki a Bajnokok Ligája-indulást a szezon végén, de még ez is könnyen veszélybe kerülhet, ha így folytatják. Ráadásul szombati ellenfelük, az egy ponttal és egy hellyel előttük álló Werder Bremen is tehet erről, amennyiben győzni tud a Bayer ellen.

FC Augsburg-1. FC Kaiserslautern 15:30
hathárom-tipp:2
eurosport-tipp:x

Kiesési rangadót rendeznek Augsburgban. Nincs könnyű helyzetben a hazai együttes, ugyanis Németországban a közvélemény nagy része már elkönyvelte: ők lesznek az egyik kieső csapat a szezon végén. Bár óriási bravúr volt az előző szezonban, hogy kiharcolták a feljutást, ezzel úgy tűnik, el is lőtték a puskaporukat, mert a Bundesligában jelenleg sereghajtók. Nincs sokkal jobb helyzetben nagy múltú ellenfelük, a Kaiserslautern sem, amely a 17. helyen áll. Bár az első tavaszi fordulóban a Bremen elleni hazai pályán elért döntetlen bravúrnak számít, egy pontokkal ők sem menekülnek a kiesőzónából. Tipikus hatpontos meccs lehet, amelyik gárda nyer, nagyot léphet előre.

1. FC Köln-FC Schalke 04 18:30
hathárom-tipp:2
eurosport-tipp:2

 Nem számít könnyű meccsre Huub Stevens, a Schalke vezetőedzője. Bár a gelsenkircheni csapat ugyanannyi pontot szerzett mint a listavezető Bayern München és a második helyezett Borussia Dortmund, a holland szakember óva int az elbizakodottságtól.

"A tabella nem hazudik - mondta Stevens. - de ez még csak egy pillanatfelvétel. Lehet, hogy ezt követően nem nyerünk sokáig. Az a szépség a labdarúgásban, hogy nem lehet kiszámítani, mi történik. Bárki bárkit megverhet. A Köln különösen otthon nagyon erős, ha nyerni akarunk, minőségi játékot kell bemutatnunk. Nem Podolski az egyedüli, akire figyelnünk kell, Slawomir Peszko, Milivoje Novakovic és Christian Clemens is nagyon jó támadó játékosok."

Az 1. FC Köln 11. helyen áll a tabellán, tehát sem a kieséstől nem kell tartania, sem a nemzetközi kupaszereplés nincs elérhető közelségbe. A tavaszt viszont egy kellemetlen wolfsburgi vereséggel kezdték, amit megpróbálnak a Schalke ellen jóvá tenni.