Australian Open

Azarenka parádézott élete első Grand Slam-döntőjében

Kevesebb mint másfél óra alatt legyőzte Marija Sarapovát az Australian Open női egyesének döntőjében a fehérorosz Viktorija Azarenka, és ezzel élete első Grand Slam-győzelmét érte el, és hétfőtől a világranglistán is átveszi az első helyet.

A finálét a papírformának megfelelően a korábbi háromszoros Grand Slam-győztes Sarapova kezdte higgadtabban, elvette az idegeskedő Azarenka első adogatását. A fehérorosz azonban gyorsan összeszedte magát, stabilizálta a játékát, és miután helyreállt az önbizalma, visszabrékelte Sarapovát.

Viktorija Azarenka örül a győzelmének Marija Sarapova ellen az Australian Open döntőjében 2012-ben

Innentől kezdve Azarenka megállíthatatlan volt, gyorsan behúzta az első szettet, a másodikban pedig ellenfele semmiféle ellenállást nem tudott ellene kifejteni. A fehérorosz játékos agresszív volt és pontos, miközben Sarapova idegessé vált, ki nem kényszerített hibákat követett el. Ennek köszönhetően a második játszma Grand Slam-döntőkben ritkán látható módon 36 perc alatt, 6-0-s eredménnyel ért véget.

Viktorija Azarenka ezzel élete első döntőjét meg tudta nyerni egy nagy tornán, és hétfőtől ő fogja vezetni a női világranglistát. Sarapova ugyanakkor a 2011-es wimbledoni döntő után ismét egy olyan fiatal játékostól kapott ki, aki első fináléját játszotta. Akkor a cseh Petra Kvitová győzte le.

Australian Open
Női egyes, döntő
Azarenka (fehérorosz, 3.)-Sarapova (orosz, 4.) 6:3, 6:0

 

 

 

 

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!