Férfi kézilabda Eb

A Cozma-gyilkosság estéjén szintén megtámadott Sesum fél szemére megvakulhat

  • MTI

Szemsérülést szenvedett Zarko Sesum, a szerb kézilabda-válogatott játékosa a horvátok elleni Európa-bajnoki elődöntőben, amikor eltalálta őt egy a lelátóról bedobott tárgy.

A pénteki, belgrádi mérkőzésen egyes források szerint egy darts-nyíllal dobták meg a korábban Veszprémben is megfordult kézilabdázót, a Blic című lap viszont úgy tudja, hogy öngyújtó okozott neki sérülést. Zlatko Skrinjar, a horvát küldöttség sajtófőnöke szerint a horvát Ivano Balicot vették célba, de Sesumot találták el.

Zarko Sesum, a szerb férfi kézilabda-válogatott játékosa lő kapura az Európa-bajnokságon 2012-ben

"Félő, hogy rámegy az egyik szeme" - utalt a kórházba szállított Sesum sérülésére a sajtószóvivő. - "Szörnyű volt a mérkőzés légköre és mindaz, amit énekeltek. Gyilkolásról, meg ilyenekről szóltak a rigmusok. Ez szomorú, még akkor is, ha számítottunk rá."

A mérkőzést a szerbek nyerték 26-22-re, ezzel bejutottak a vasárnapi döntőbe, amelyben majd a spanyolokat 25-24-re felülmúló dánokkal mérkőznek meg.

2009 márciusában Veszprémben Zarko Sesumot szintén megtámadták azon az éjszakán, amikor Marian Cozmát, az MKB román beállóját meggyilkolták. A szerb irányító akkor arccsonttörést szenvedett.