Manchester United

Volt edzője szerint Lindegaard lesz első számú kapus

Frank Mathiesen, a norvég Aalesund kapusedzője szerint a klubtól tavaly a Manchester Unitedhez szerződött Anders Lindegaard már David De Gea felett áll a kapusok közti hierarchiában.

Az Aalesund kapusedzője szerint Anders Lindegaard már David De Gea felett áll a kapusok közti hierarchiában.

"Úgy vélem, Anders nagyon jó úton halad afelé, hogy végleg az első számú kapus legyen a Manchester Unitednél. A szezon előtt erre nagyon kevés esélye volt, de jelen pillanatban, több rá a sansza, mint valaha. Ráadásul én még sosem láttam jobb formában védeni" - mondta Frank Mathiesen a goal.com nemzetközi futballportálnak.

"Igaz, már nem olyan fiatal (27 éves - a szerk.), de még sok jó év áll előtte, és bőven vannak tartalékai, még nincs a pályafutása csúcsán" - tette hozzá a tréner, aki szerint a szombati, Liverpool elleni FA-kupa-rangadón egy újabb lépést tehet egykori pártfogoltja az állandó csapattagság felé.

A dán kapus egy évvel ezelőtt 3,5 millió fontért érkezett, akkor még nyíltan cserekapusnak az Old Traffordra. A Vörös Ördögök a nyáron 19 millió fontért leigazolták az Atlético Madridtól David De Geát Edwin van der Sar utódjának, de a fiatal spanyol eddig korántsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Sorozatos bakijai után az utóbbi négy meccsen Lindegaard védett, köztük a Man. City és az Arsenal ellen is. "Ha azt nézem, hogyan birkózott meg korábban a Liverpool, majd most a Manchester City és az Arsenal elleni kihívással, azt hiszem, nem lesz problémája az Anfielden sem."

Mathiesen szerint Lindegaard kivételesen jól és gyorsan alkalmazkodott a Premier League légköréhez, és ez az ő malmára hajtja a vizet. "Nagyon gyorsan fejlődik, mérkőzésről mérkőzésre gyorsabb és jobb. Amikor először edzett nálunk, brilliáns teljesítményt nyújtott, a modern, profi labdarúgó mintaképe."