Kézilabda

Borsos Attila nem válogatná be Pérezt az olimpiai selejtezőre - videó

  • MTI

A szerbiai Európa-bajnokságot nyolcadik helyen záró magyar férfi kézilabda-válogatott legnagyobb problémájának a védekezést tartja Borsos Attila, a csapat ügyeiért felelős elnökségi tag.

"A válogatott egyféle védekezést tud. Van egy jól szervezett hatos falunk, amelyik jól rombol nyolc méteren a nagy lövőkkel rendelkező csapatok ellen. Ám amint egy jól mozgó, jól cselező, kistermetű, energikus játékosokkal felálló csapat ellen kell játszani - ilyen az izlandi és a szlovén -, máris könnyebben verhető a védelmünk, egy az egyben sebezhetőbbek a játékosaink, amit a rengeteg, középső területen begyűjtött kétperces büntetés is mutat. Sajnos a válogatottnak nincs meg az a taktikai repertoárja, amivel másként védekezne egy ilyen ellenfél ellen" - mondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában pénteken.

Borsos szerint az Eb-n nem volt gond a motivációval, csak elfáradt a társaság, és a sérülések is nehezítették a helyzetet.

"Ez egy furcsa Európa-bajnokság volt, hiszen előtte, amikor végignéztük a csoportot, azt mondtuk: a 7-8. hely reális. Aztán minden fordítva történt. Az eredmény ez lett, ám a legeslegjobb csapatok ellen értünk el fantasztikusan jó eredményeket. Viszont azokat a meccseket, amelyekről a leginkább azt gondoltuk, hogy nyerhetők, nem tudtuk hozni."

A volt válogatott játékos nem híve annak, hogy például a 40 esztendős Pérez Carlost kisegítésekre beválogassák, ám amint azt kiemelte: ez Mocsai Lajos szövetségi kapitány döntésén múlik.

"Azokban a játékosokban kell gondolkoznunk, akik minden nap ott küzdenek. (...) Azt gondolom, erre a keretre kell építeni, csak javulni kell a védekezésben, és más variációkat is meg kell tanulni" - mondta Borsos, aki az áprilisi, olimpiai selejtező kapcsán kijelentette: "a lebonyolítási forma kedvez nekünk, a kvalifikációs tornán három nap alatt három mérkőzést kell játszani, de a mostani Európa-bajnokság azt mutatja, hogy pont eddig tart ki az erőnk."

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke az MTI-nek jelezte: az elnökség korábbi döntése alapján a csapat az Eb-n elért nyolcadik helyéért ötmillió forintos prémiumot kap, és ha áprilisban kiharcolja az olimpiai indulási jogot, akkor 20 milliót osztanak szét a keret tagjai között.