Karrier

Az olaszokat 2002-ben búcsúztató csatár visszavonul

  • MTI

Befejezi profi pályafutását An Dzsung Hvan, a Koreai Köztársaságban és Japánban 2002-ben rendezett labdarúgó-világbajnokság egyik hazai sztárja.

An Dzsung Hvan, a dél-koreai válogatott labdarúgója ünnepli az olaszok elleni világbajnoki nyolcaddöntőben szerzett aranygólját

A 36. születésnapját épp pénteken ünneplő dél-koreai futballista menedzsere közölte, a játékos a visszavonulás mellett döntött, de a hivatalos bejelentésre csak jövő kedden kerül sor.

An a csaknem tíz évvel ezelőtti vb-n a nyolcaddöntőben aranygólt szerzett az olaszok elleni meccsen (2-1), majd a legjobb nyolc között - azzal, hogy a büntetőpárbajban eredményes volt - nagy szerepet vállalt a spanyolok legyőzésében. Dél-Korea végül az elődöntőben alulmaradt Németországgal szemben (1-0), s a bronzmérkőzésen 3-2-re kikapott a törököktől, így negyedikként zárt.

A támadó 2000 és 2002 között Perugiában játszott, majd Metzben és Duisburgban is légióskodott, 2009 óta pedig a kínai első osztályú Dalian Shide együttesét erősítette. An 1997 óta 71-szer szerepelt a dél-koreai válogatottban, s a 2006-os németországi vb-n is tagja volt a nemzeti csapatnak.