Átigazolás

Németh Krisztián a szezon végéig aláírt az RKC Waalwijkhoz

Ahogyan azt a holland sajtó már megszellőztette, Németh Krisztián a szezon végéig szóló megállapodást között a holland élvonalban szereplő RKC Waalwijk csapatával.

A 23 éves válogatott csatár szerdán már leendő csapatával tréningezett, csütörtökön pedig aláírta szerződését. Vasárnap, a VVV Venlo elleni hazai bajnokin debütálhat új klubjában.
 

"Krisztián egy nagyon komplett játékos, óriási tehetség, amiről bárki meggyőződhet, aki látja őt játszani. Egy plusz csatárt kerestünk, akinek van érzéke a gólszerzéshez, hogy elöl több variációs lehetőségünk legyen. Krisztián több játékrendszerben is megállja a helyét, amit már több csapatban bebizonyított. Örülünk, hogy egy ilyen teheséges játékos az RKC Waalwijkot választotta" - mondta Ruud Brood vezetőedző a klub hivatalos honlapjának.

A De Telegraaf című holland lap Erwin Koeman, az egykori magyar szövetségi kapitányt is megkérdezte a támadóról. "Németh az ország legnagyobb tehetsége volt. Technikás, nagyon gólérzékeny csatár" - mondta a korábbi magyar kapitány.

Németh Krisztán a Győri ETO nevelése, felnőtt karrierjét az MTK-ban kezdte, ahonnan 2007-ben a Liverpoolba igazolt, de a nagycsaptban nem kapott lehetsőéget. A Vörösök előbb a Blackpoolnak majd a görög AEK Athénnank adták köcsön, majd eladták az Olyampiakosz Pireusznak. A tavaly tavaszi szezont kölcsönben Volosznál töltötte, majd ősszel, görögországi szerződése felbontását követően visszatért az NB II-ben szereplő MTK-hoz.

Az RKC Waalwijk a 18 csapatos Eredivisiében jelenleg a 15., még bentmaradást érő helyen áll, utóbbi öt bajnokijából cak egyet nyert meg, így elkelnek Németh góljai (is) a tavaszi hajrához.