Australian Open

Nadal két hete még nem hitt a döntőben

Az ex-világelsők csatájában Rafael Nadal négy szettben legyőzte Roger Federert az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi versenyének csütörtöki elődöntőjében. A spanyol csillag 2009 után másodszor jutott a fináléba, és második győzelmére készülhet.

Nadal legyőzte Federert az elődöntőben

"Mindig hatalmas öröm ezen a pályán szerepelni - mondta győzelme után Nadal. - Megtiszteltetés volt Roger ellen játszani, fantasztikus meccs volt, és egyszerűen hihetetlen, ha egy olyan teniszező áll velem szemben, aki nem hibázik, és tökéletes összehangban játszik."

A 16-szoros Grand Slam-győztes svájci és a tízszeres bajnok spanyol 27. alkalommal találkozott egymással, és Nadal már 18-9-re vezet kettejük párharcában. Az Australian Openen másodszor csaptak össze, az első meccsüket, a 2009-es ötszettes döntőt Nadal nyerte, s azzal eddigi egyetlen melbourne-i diadalát söpörte be.

"Pályafutásom során mindig egy cél vezérelt, hogy folyamatosan tanuljak és fejlődjek, mert egy játékos mindig előttem volt a rangsorban - folytatta a spanyol. - Ha két hete valaki azt mondja nekem, hogy eddig eljutok, nem hittem volna el. Egy álmom vált valóra, hogy újra a döntőbe jutottam."

Nadal ellenfele a világelső Novak Djokovics és a negyedik Andy Murray párharcának győztese lesz. Tavaly ebben a felállásban rendezték a döntőt, ahol a szerb lesöpörte brit riválisát (6:4, 6:2, 6:3). A mallorcai 2011-ben a francia, az angol és az amerikai nyílt bajnokság elődöntőjében túljutott Murray-n, de a döntőben Wimbledonban és New Yorkban kikapott Djokovicsról. Most a könnyebb ellenfélnek tűnő skótnak üzent. "Mindketten fantasztikus játákosok, azt hiszem, azt javasolnám Andynek, hogy legyen nagyon agresszív, de nem biztos, hogy rám kellene hallgatnia, mert a legutóbbi hat meccsemet elvesztettem Djokoviccsal szemben."

Eredmény, férfiak, elődöntő:
Nadal (spanyol, 2.)-Federer (svájci, 3.) 6:7 (5-7), 6:2, 7:6 (7-5), 6:4
Pénteken:
Djokovics (szerb, 1.)-Murray (brit, 4.)

 

 

 

 

 

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!