Férfi kosárlabda

Karl Malone és Dirk Nowitzki "keveréke" igazolt a Zalaegerszeghez

A Zalaegerszeg férfi kosárcsapata szerződést kötött az amerikai Jerome Beasley-vel, aki korábban megfordult a világ legjobb bajnokságában, az NBA-ben is.

A center 1980. május 17-én született, és ahogy különböző internetes oldalakon olvasni lehet róla, Karl Malone és Dirk Nowitzki "keveréke", legalábbis ami az alapadottságokat illeti. - írja a ztekosar.hu.

Hosszú karrierje során több helyen is pattogtatott már, 2003-ban a Miami Heat draftolta, a második körben 33.-ként. Az NBA-ben mindössze két mérkőzésen lépett pályára, de 2005-ig maradt az USA-ban. Megfordult a CBA-ban, részt vett a Chicago Bulls, a San Antonio Spurs és a Los Angeles Clippers nyári "mini camp"-ján is. 2005-ben aztán Európába igazolt, ahol előbb a török Ülker Istanbul, majd a spanyol CB Granada játékosa volt.  2006-ban tett még egy kísérletet az NBA-be való visszatérésre, amikor a New Jersey Nets-szel vett részt a nyári Pepsi Pro Summer League-en Orlandóban. 2007-től ismét irány a légióskodás, sorozatban Venezuela, Izrael (Maccabi Ironi Ramat Gan), illetve Hollandia volt az úti cél.

Utóbbi állomáson két évet is eltöltött, és a liga egyik legmeghatározóbb játékosává vált. 2010-ben ismét váltott, az ukrán Sk Dnipro Azot Dniprodzerzhynsk játékosa volt rövid ideig, 2011-től napjainkig pedig a ciprusi első ligás Cytavision Apoel Nicosia kezdő ötösében lépett parkettre.