Vízilabda Eb

Furcsa a kiállítási arány, de nem fogjuk erre - Merész András

  • MTI

A magyar női vízilabda-válogatott 14-12-es vereséget szenvedett Görögországtól az Eindhovenben zajló Európa-bajnokság elődöntőjében. A találkozón a mienket 16 alkalommal sújtották kiállítással a játékvezetők, míg a görögöket csupán hatszor, de Merész András szövetségi kapitány nem erre fogja a vereséget.

Merész András csapata végig hátrányban volt az első két negyed során, a harmadik játékrész végére azonban egyenlített (10-10), sőt, a záró felvonásban vezetett is. A hajrá ugyanakkor ismét a riválisé volt, amely a kiállítási arányat tekintve 16-6-ra "legyőzte" a magyar csapatot.

"Valóban furcsa a kiállítási arány, de nem szeretném a játékvezetőkre fogni a vereséget. Az elején védekezési hibákat követtünk el, hagytuk elmenni őket, s bár kétszer is visszakapaszkodtunk, a nyeréshez már nem maradt elegendő energiánk. Felvállaltuk a szoros emberfogást, s vele az emberhátrányos védekezést, de ebben el is fáradtunk rendesen, pontatlanná és gyámoltalanná váltunk. A játékosaimat azonban nem akarom bántani, küzdöttek, harcoltak szívvel-lélekkel, ez ma ennyire volt elég."  - mondta Merész András a találkozót követően.

"Ennyi hátrányt nem viseltünk el, nem állt össze az ehhez szükséges védelem, s a kétszeri felzárkózás eleve iszonyú energiákat vont el tőlünk. Sajnálom, nagyon jó lett volna Eb-döntőt játszani..." - ezt pedig már Takács Orsolya, a válogatott egyik régi alapembere nyilatkozta.

A mieink számára folytatás szombaton, ahol az orosz-olasz párharc vesztesével mérkőznek meg a bronzéremért.