Sportfogadás

Djokovicsnak nehéz dolga lesz Murray ellen

  • Barcsai Róbert

Az Australian Open 12. játéknapján rendezik a női páros döntőjét, valamint az is eldől, hogy ki lesz Rafael Nadal ellenfele a férfi egyes döntőjében. Tippünk szerint szoros mérkőzésre számíthatunk, íme minden, amit a Novak Djokovics-Andy Murray meccsről tudni érdemes.

Novak Djokovics – Andy Murray
Hathárom tipp: Összes játék – Over 37.5 @1.93

A jelenlegi világelső komolyabb megerőltetés nélkül jutott el az elődöntőig, egyedül az ausztrál Lleyton Hewitt tudott tőle szettet lopni. A nyolc között David Ferrer megizzasztotta Djokovicsot, mert bár az eredmény simának tűnhet (6:4, 7:6, 6:1), de a spanyol az első játszmába is könnyen visszajöhetett volna, sőt a második megnyerésére is komoly esélyei voltak, de nem tudott élni a lehetőségeivel.

Novak Djokovics az idei Australian Openen:
Ellenfél Eredmény
Ferrer 6:4, 7:6, 6:1
Hewitt 6:1, 6:3, 4:6, 6:3
Mahut 6:0, 6:1, 6:1
Giraldo 6:3, 6:2, 6:1
Lorenzi 6:2, 6:0, 6:0


 

 

 

 

 

 

A skót Andy Murray sem panaszkodhat a formájára, hiszen az első fordulóban még elveszített egy szettet Harrison ellen, azóta viszont megállíthatatlannak tűnik, minden ellenfelével felmosta a pályát.

Andy Murray az idei Australian Openen:
Ellenfél Eredmény
Nishikori 6:3, 6:3, 6:1
Kukushkin 6:1, 6:1, 1:0 Kukushkin feladta
Llodra 6:4, 6:2, 6:0
Roger-Vasselin 6:1, 6:4, 6:4
Harrison 4:6, 6:3, 6:4, 6:2

 

 

 

 

 

 

 

A két játékos tavaly Melbourne-ben döntőzött, akkor a szerb lesöpörte Murrayt a pályáról, 6:4, 6:2, 6:3-ra nyert. Talán kijelenthetjük, hogy a két legjobb formában lévő teniszezőt láthatjuk majd, mondhatni ez a meccs megfelel egy előrehozott döntőnek is. Murraynél nagy kérdés, hogy mikor nő fel ahhoz a feladathoz, hogy Grand Slam-tornát tudjon nyerni, talán ez lehet az ideális pillanat, hiszen új edzője van Ivan Lendl személyében, akivel láthatóan jó munkát végzett. Djokovics idén komoly téttel bíró mérkőzést még nem játszott a Nadal-Murray-Federer trióval, tehát nem tudhatjuk, hogy valójában mire képes ilyen kemény ellenfelekkel szemben.

Szoros meccsre tippelünk a Djokovics-Murray elődöntőn

A párosítás győztesére Rafael Nadal vár, aki meglepődött már azon is, hogy egyáltalán a döntőig eljutott, tehát úgy gondoljuk, hogy Murraynek ennél nagyobb lehetősége még nem nagyon volt Grand Slam-torna megnyerésére. Mivel mindkét játékos nagyon magabiztos adogatójátékkal rendelkezik, ezért úgy véljük, hogy rendkívül szoros mérkőzésen fog eldőlni a döntőbe jutás sorsa, legalább négy, de akár öt szoros szettet várunk, ami szinte garantálja az overt.

Az Australian Open alatt a hathárom.hu és az Eurosport közös játékán értékes napi nyeremények mellett Roger Federer teniszfelszerelését is megnyerheted. A részletekért kattints ide!