NB I

A Népligetben játszana a Ferencváros, amíg épül az Albert Stadion

  • MTI

A Ferencváros inkább egy Népligetben felhúzott, ideiglenes lelátókkal megerősített pályán játszaná hazai mérkőzéseit az Albert Stadion átépítése alatt, minthogy máshol bérleti díjat fizessen.

Orosz Pál

Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Digi Sport csütörtöki Reggeli Start című műsorában azt mondta: "ha a Ferencváros számára értéket tudunk teremteni, akkor sokkal inkább arra kell költenünk, minthogy bérleti díjra kifizessük."

Orosz emlékeztetett arra, hogy a Kubatov Gábor klubelnökkel való beszélgetései során merült fel olyan terv, hogy a labdarúgócsapat a Népligetben játssza hazai mérkőzéseit az Albert Stadion átépítése alatt.

"A Népligetben rendbe tennénk a gyepet, és egy ideiglenes stadiont húznák fel, egy olyan 6-8 ezres lelátórendszerrel, amelynek a nagy része később is ott maradna. Ez a pálya a visszaköltözés után a második számú és az utánpótláscsapatoknak lenne az otthona, s így nekik nem kellene feltétlenül az új Albert Stadion centerpályáján játszaniuk a mérkőzéseiket" - mondta Orosz, aki hozzátette, hogy egy másik szóba jöhető megoldás a Puskás Stadion lehet, mivel azt a jelenlegi helyzet alapján mégsem építik át. Szóba kerültek más NB I-es csapatok stadionjai is, még olyanok is, ahová biztosan nem költöznének a zöld-fehérek. A vezérigazgató szerint végignézik a lehetőségeket, s a számok alapján hozzák majd meg a döntést, de szívesebben költenének fejlesztésre, mint bérleti díjra.

Orosz Pál beszélt még arról is, hogy a Ferencváros számára eddig pozitív szaldót hozott a téli játékoseladások és -vételek mérlege. Még maximum két-három új labdarúgó érkezésére lehet számítani, köztük egy korábban Magyarországon játszott külföldi játékoséra, de további konkrétumokat nem árult el erről. A vezérigazgató szerint a csapat számára az első hatba kerülés a realitás a bajnokságban, s hozzátette, Détári Lajos vezetőedző hosszú távon, egy többségében fiatal magyar játékosokból álló, támadó szellemű együttest szeretne építeni.